5 perkara yang boleh anda lakukan bersama anak-anak anda pada hari memancing

Kenangan dari zaman kanak-kanak adalah bahagian penting dalam diri kita sepanjang hayat kita. Detik-detik yang dikongsi bersama ibu bapa, adik-beradik dan saudara mara yang lain mengeratkan kasih sayang dan kesatuan. Kita mesti mengambil setiap peluang yang kita dapat untuk meluangkan masa berkualiti bersama anak-anak kita dan menjadikannya pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Memancing adalah aktiviti yang ideal untuk ini kerana ia mewujudkan ruang rekreasi untuk ahli rumah yang paling muda. Selain menjadi pengalaman yang menyeronokkan, berkat hubungan dengan alam semula jadi dan semangat menangkap ikan, terdapat banyak perkara yang boleh dilakukan untuk memperkayakan lagi masa ini. Berikut ialah 5 idea menyeronokkan yang anak lelaki anda akan suka apabila mereka semua pergi memancing:

1. Kaji ikan dengan mereka

1-Muda-menunjukkan-ikan-pertama640x360.jpg

Sebelum pergi memancing, cari maklumat bersama anak-anak anda tentang flora dan fauna tempat mereka akan memancing. Dengan cara ini, mereka akan merasakan bahawa mereka mempunyai pengetahuan tentang apa yang akan mereka temui. Anda akan kagum melihat kegembiraan di wajah mereka sebaik sahaja mereka mengenal pasti nama ikan yang mereka tangkap. Ini boleh menjadi peluang untuk meninggalkan mereka pengetahuan yang berharga.

2. Cetak peta

Memang benar bahawa teknologi sangat mudah, tetapi bagi anak kecil yang belajar menggunakan peta boleh menjadi pengalaman yang memperkaya. Di sini anda boleh mencari tempat untuk memancing dan belayar berhampiran anda. Biarkan kanak-kanak mengenal pasti tanda dan ciri topografi yang berbeza dan berinteraksi dengan peta dan tempat itu.

3. Ambil banyak gambar

2-Budak-menangkap-ulat-untuk-memancing640.jpg

Pastikan anda membawa kamera atau sekurang-kurangnya telefon bimbit dengan kamera, supaya kanak-kanak dapat menangkap setiap detik. Timbulkan minat mereka dalam setiap pengalaman: daripada penyediaan pancing hingga penangkapan ikan yang telah lama ditunggu-tunggu. Buat mereka memperhatikan semua alam di sekeliling mereka dan merekodkannya dalam foto. Momen paling baik diingati jika ia ditangkap dalam imej. Kongsi hasil tangkapan pertama kanak-kanak dengan rakan anda di media sosial dengan #FirstCatch.

4. Gunakan alternatif yang menyeronokkan

3-Muda-siap-untuk-ikan-di-kayak640.jpg

Salah satu perkara terbaik tentang memancing ialah ia boleh digabungkan dengan aktiviti lain. Jika anda akan menghabiskan sepanjang hari memancing dengan budak lelaki, adalah idea yang baik untuk menyediakan beberapa alternatif yang menyeronokkan apabila mereka memutuskan untuk berehat. Anda boleh membawa buku pilihan anda, permainan didaktik atau papan untuk dimainkan sebagai keluarga. Mereka akan berseronok.

5. Biarkan mereka mengawal

Ini boleh menjadi peluang untuk membina keyakinan, harga diri, dan keazaman pada kanak-kanak lelaki. Jika mereka memancing di tasik, ajar mereka cara mengemudi bot. Biarkan mereka mengemudi dan memandu. Mereka akan berasa seperti mereka berada dalam kawalan dan mereka akan berseronok.
Dan jangan lupa…

Beberapa langkah keselamatan penting untuk melindungi anak-anak anda. Adalah lebih baik untuk menggunakan batang kecil untuk kanak-kanak, cangkuk tumpul dan sudah tentu: mereka harus sentiasa memakai jaket keselamatan mereka. Jangan biarkan kanak-kanak tanpa pengawasan dalam apa jua keadaan dan pastikan mereka terhidrat dengan baik dan dilindungi daripada matahari.

Mereka sudah bersedia sekarang! Ini mungkin peluang yang sesuai untuk mencipta pengalaman yang memperkaya. Anak-anak anda sudah pasti akan mengingati memancing dengan suka dan anda akan dapat berkongsi kenangan itu dengan mereka.

Permulaan pengembaraan memancing anda lebih dekat daripada yang anda fikirkan. Belajar asas.

 


Anda mungkin juga berminat

Bruna Carincotte

Bruna Carincotte

Bruna Carincotte membawa kepada RBFF pengalaman antarabangsa yang luas dalam pemasaran, komunikasi dan perhubungan awam. Berasal dari Brazil, dan fasih berbahasa Portugis, Sepanyol dan Inggeris, Bruna mempunyai pengalaman selama 13 tahun dalam komunikasi, dengan kemahiran pengurusan projek yang berkaitan dibangunkan di Amerika Latin, Eropah dan Amerika Utara.
Bruna kini menyelia perhubungan awam dan strategi media sosial, serta pembangunan kandungan untuk saluran media sosial RBFF dan Take Me Fishing™ | Kempen jenama Vamos a Pescar™.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *