5 Perkara Seronok Untuk Dilakukan Pada Hujung Minggu Untuk Berhubung dengan Tween Anda

Walaupun setiap ibu bapa mahukan senarai panjang perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu bersama pelajar sekolah menengah mereka pada musim gugur ini, masing-masing juga ingin mencari cara untuk berhubung dengan remaja mereka semasa peringkat kehidupan yang fenomenal ini walaupun tidak menentu. Berikut ialah empat aktiviti luar musim luruh yang mungkin mendekatkan anda dan pasangan anda, dengan ketawa dikongsi dan kenangan yang tercipta sepanjang perjalanan.

Bina Kapsul Masa

Terdapat banyak tentang tahun ini yang anda dan pasangan anda mungkin tidak mahu ingat, tetapi membuat kapsul masa adalah salah satu perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu yang akan membantu mengekalkan hobi kegemaran anda, lagu, watak superhero Marvel, atlet, rancangan TV , dan banyak lagi melalui keratan majalah, pernak-pernik, memorabilia, foto, dsb. Sebagai tambahan kepada semua ‘barang’ yang akan anda simpan, masukkan juga dalam kapsul (yang boleh menjadi mudah seperti kotak kasut atau balang mason besar) dua tangan -surat bertulis, satu daripada anda bercakap dengan orang yang berada di antara anda pada masa ini dan satu lagi mereka akan menulis kepada diri masa depan mereka. Kemudian buat rancangan untuk membuka kapsul masa bersama-sama dalam 5 atau 10 tahun.

Memburu Warna

Permainan warna biasanya makanan ternakan kanak-kanak tetapi pemburuan musim luruh ini merupakan salah satu aktiviti luar musim luruh yang paling menyeronokkan dan kompetitif untuk anda dan pasangan anda. Pemburuan pemulung berasaskan warna ini mengadu ibu bapa dengan anak-anak semasa anda berlumba-lumba di luar untuk mencari sebanyak mungkin item dengan warna tertentu dalam masa yang diperuntukkan. Tetapkan pemasa selama 60 saat dan jerit, “kuning,” “oren,” “merah” dan sebagainya, sambil berebut untuk mengambil gambar semua perkara luar yang termasuk warna tersebut. Pemenang mendapat taburan tambahan pada aiskrim mereka!

Bob untuk Epal

Tiada apa-apa yang mengatakan keseronokan hujung minggu musim luruh klasik lebih daripada mengayun-ayun untuk epal! Mula-mula, pergi memetik epal (sudah tentu) dan kemudian masukkan epal segar ladang itu ke dalam baldi besar air sejuk. Ini adalah salah satu aktiviti luar musim luruh untuk keluarga yang seperti memancing musim luruh hanya dengan mulut anda berdiri untuk joran & kekili dan epal rangup menggantikan trout air tawar. Bergilir-gilir dengan remaja anda cuba memancing keluar epal dengan tangan anda terikat di belakang anda dan gigi anda tenggelam ke dalam epal merah yang segar dan lazat. Mata bonus jika anda membiarkan anak remaja anda mengambil dan kemudian berkongsi video Boomerang yang kelakar tentang kepala anda menyampah di dalam air!

Memancing

Anda dan pasangan anda telah menangkap beberapa epal, kini bungkusnya dengan beberapa sayuran, hummus dan keju tali serta joran dan kekili sebenar anda, kemudian pergi ke lubang memancing tempatan untuk salah satu aktiviti luar musim luruh yang paling klasik: memancing. Tidak ada bezanya jika anda menangkap apa-apa kali ini, kerana perkara yang anda benar-benar ingin bayangkan ialah masa ikatan yang penting dengan tween anda.

Malam Filem Luaran Tween Curated

Selama bertahun-tahun anda telah berkongsi muzik kegemaran anda, pasukan sukan dan makanan dengan anak anda. Kini sebagai remaja, mereka mencari dan mentakrifkan diri mereka melalui lagu, rancangan TV, media sosial, filem dan banyak lagi. Oleh kerana projektor sangat berpatutan dan mudah digunakan (sesetengahnya dipalamkan terus ke telefon pintar anda!), jadikan jalan masuk atau halaman anda menjadi pawagam pandu masuk musim gugur ini untuk menonton apa yang mereka gemari (mungkin ini siri TV The Umbrella Academy di Netflix atau filem Mulan baharu di Disney+) dan makan snek kegemaran mereka. Membiarkan tween anda mengatur malam filem luar akan menunjukkan bahawa anda benar-benar melihat mereka dan berminat dengan orang yang mereka jadikan. Ia juga akan sangat membantu untuk membangunkan/mengukuhkan hubungan dengan tween anda yang akan, dengan nasib, bertahan seumur hidup. Siapa tahu, mungkin mereka juga akan memasang filem memancing yang menyeronokkan!

Temui lebih banyak perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu di luar rumah bersama anak-anak anda!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *