5 Perjalanan Memancing Musim Panas Yang Anda Akan Ingat Selamanya

Musim panas ialah musim percutian keluarga, destinasi baharu dan pengembaraan yang tidak dapat dilupakan! Apabila memutuskan tempat untuk menempah pelarian bermusim anda, pertimbangkan untuk merancangnya sekitar perjalanan memancing musim panas. Bawa keluarga, pergi berpasangan, bawa beberapa kawan atau terbang sendirian. Jika mencari tempat untuk mengambil perjalanan memancing musim panas, jangan cari lagi. Berikut ialah lima perjalanan memancing musim panas yang tidak dapat dilupakan yang anda ingin tambahkan ke senarai pengembaraan anda.

1. Dunia Walt Disney

Ya, betul! Mulakan perjalanan memancing keluarga terhebat di Walt Disney World Resort di Florida. ‘Tangkap keajaiban’ apabila anda menempah lawatan berpandu atau memancing di dermaga. Laluan air dipenuhi dengan bass largemouth dan akan meninggalkan anda dengan kenangan ajaib untuk kekal seumur hidup.

2. Memancing Raja Alaska

Alaska biasanya bukan tempat pertama yang terlintas di fikiran apabila mempertimbangkan tempat untuk melakukan perjalanan memancing musim panas. Tetapi ia sepatutnya! Cuaca cantik dan bulan-bulan musim panas adalah masa utama untuk menangkap spesies seperti salmon raja, halibut dan trout pelangi.

3. Memancing Lalat Colorado

Colorado terkenal dengan memancing terbang bertaraf dunia, sungai yang indah, dan perikanan trout yang banyak. Jangan takut dengan idea memancing terbang jika anda tidak pernah mencubanya sebelum ini. Banyak kedai pakaian tempatan menawarkan pelajaran pemutus yang akan membolehkan anda membuat persembahan untuk orang kejam menjelang waktu makan tengah hari.

4. Memancing Florida Flats

The Fishing Capital of the World” menawarkan setiap pilihan yang anda boleh bayangkan untuk perjalanan memancing pada musim panas⁠—dari luar pesisir dan mendalam ke pantai slam⁠—tetapi hanya Florida Selatan yang mempunyai gaya terkenal memancing di rumah pangsa di mana pemancing boleh menemui tarpon, permit dan bonefish di perairan murni yang sama.

5. Marlin di Ocean City, Maryland

Lebih dikenali sebagai “White Marlin Capital of the World,” pemancing yang mencari keseronokan berduyun-duyun ke Ocean City untuk peluang ‘menari’ dengan seekor ikan marlin. Ikan pelagik yang besar ini menawarkan adrenalin dan pertarungan yang sukar dikawal yang akan membuatkan anda inginkan lebih banyak lagi.

Untuk perjalanan memancing musim panas yang luar biasa tanpa kerumitan, tempah pemandu memancing profesional yang mengetahui laluan air dan akan membawa semua peralatan yang anda perlukan… malah lesen memancing anda. Pemandu sering membuat tempahan dengan cepat jadi pastikan anda menempah perjalanan anda lebih awal. Selamat mengembara!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *