5 pengalaman yang anda akan hidup dalam seharian memancing bersama keluarga

Memancing mempunyai daya tarikan yang tidak dapat dipertikaikan yang kita semua tahu. Ia adalah cara yang berkesan untuk berehat, berkongsi detik-detik yang menyenangkan bersama rakan yang baik dan menikmati faedah berada di luar rumah. Apa yang ramai tidak bayangkan ialah memancing lebih daripada itu. Setiap lawatan adalah peluang untuk mengalami sesuatu yang baru dan tidak dapat diramalkan. Kejutan boleh berlaku di mana-mana sahaja, anda hanya perlu keluar dan menjalani pengalaman dan biarkan dunia nyata di hadapan anda. Banyak perkara unik dan keren boleh berlaku dalam sehari memancing. Di sini kami menunjukkan kepada anda beberapa contoh.

1. Saya dapat, saya dapat! … Saya tidak percaya

Anda rasa seperti mereka menyengat. Ketegangan benang meningkat dengan cara yang sama seperti degupan jantung anda. Anda mula mengambil gelendong dengan kemahiran profesional. Anda tidak mahu ia lari. Tetapi malangnya kadang-kadang apa yang kita tangkap bukanlah ikan. Mata kail itu hanya menyambar but, sekumpulan rumpai, atau objek lain yang tenggelam. Selepas kekecewaan ini anda tidak akan dapat mengelakkan ketawa dan anda akan berfikir “baiklah, lain kali”.

2. Kami hampir berjaya

1-Family-fishing640x400.jpg

Pada masa lain, kita cukup bernasib baik untuk menangkap ikan yang sebenar, hidup dan berwarna-warni. Tetapi yang ini mahu hidup selagi kita mahu memancingnya dan tidak akan teragak-agak untuk mengambil kesempatan daripada tergelincir sedikit pun. Anda melakukan semua kerja untuk mengeluarkan ikan dari air dan apabila anda mencabutnya dan meletakkannya di atas lantai bot… Ahhh! Dia melompat untuk hidup dan kembali ke air.

3. Anda bersosial dengan cara yang istimewa

4-Rakan-memancing-di-pantai640x400.jpg

Sebagai tambahan kepada segala yang berkaitan dengan laut, memancing anda akan menemui orang yang mempunyai minat dan hobi yang sama. Ia akan menjadi sangat mudah untuk memulakan perbualan dengan pemancing lain dan mereka biasanya akan berkongsi maklumat penting dengan anda supaya anda boleh menikmati pengalaman memancing sepenuhnya. Mereka akan memberitahu anda di mana kumpulan ikan berada, mereka akan berkongsi umpan mereka dan mereka akan memberi anda ikan mereka sebagai hadiah jika nasib tidak tersenyum kepada anda pada hari itu. Anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pencinta memancing.

4. Yang ini pergi ke rangkaian sosial

3-Bapa-dan-anak-memancing640x400.jpg

Sudah tentu anda tidak boleh terlepas foto dengan topi, cermin mata hitam, joran dalam satu tangan dan ikan yang anda tangkap (akhirnya) di tangan yang lain. Ini akan menjadi bukti yang tidak dapat dinafikan bahawa perjalanan memancing anda berjaya.

5. Ahh… alam semulajadi!

Keluarga-memancing-dalam-bot640.jpg

Memancing akan memberi anda peluang untuk berinteraksi dengan alam sekitar, sama ada anda sedar atau tidak. Angin laut yang lembut, bunyi ombak, burung camar dan landskap bertanggungjawab untuk mengingatkan anda bahawa tiada ciptaan artistik yang setanding dengan planet indah yang kita diami. Walaupun kita mencintai bandar ini, berehat untuk menikmati alam semula jadi dan keluar menaiki bot adalah hadiah hebat yang boleh kita kongsi dengan seisi keluarga.

Tidak dinafikan bahawa menaiki bot untuk memancing adalah sumber pengalaman indah yang tidak pernah habis. Apakah situasi yang anda hadapi dalam perjalanan memancing? Kongsi anekdot anda dengan kami! Ingat bahawa sebelum pergi memancing anda mesti mendapatkan lesen memancing. Dan jika anda mempunyai bot, anda mesti memastikan pendaftaran bot dikemas kini untuk keselamatan anda dan untuk mengelakkan sebarang denda.

Ketahui di mana anda boleh pergi memancing dan belayar bersama keluarga anda dan nikmati hari di luar rumah bersama rakan anda.

 


Anda mungkin juga berminat

Bruna Carincotte

Bruna Carincotte

Bruna Carincotte membawa kepada RBFF pengalaman antarabangsa yang luas dalam pemasaran, komunikasi dan perhubungan awam. Berasal dari Brazil, dan fasih berbahasa Portugis, Sepanyol dan Inggeris, Bruna mempunyai pengalaman selama 13 tahun dalam komunikasi, dengan kemahiran pengurusan projek yang berkaitan dibangunkan di Amerika Latin, Eropah dan Amerika Utara.
Bruna kini menyelia perhubungan awam dan strategi media sosial, serta pembangunan kandungan untuk saluran media sosial RBFF dan ia Take Me Fishing™ | Kempen jenama Vamos a Pescar™.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *