5 Pelana Reining Terbaik 2022

Jika anda seorang pencinta kuda dan terutamanya suka menunggang kuda, maka mengekang bukanlah sesuatu yang asing. Reining ialah sejenis sukan kuda yang memerlukan hubungan yang hebat antara pesaing dan kuda untuk mencipta prestasi yang mengagumkan. Oleh itu, untuk melakukan pengekangan, pelana pengekang direka khusus untuk memudahkan komunikasi yang berkesan.

Ulasan & Panduan Pembeli Reining Saddle Terbaik

Tetapi, pelana pengekang mana yang patut anda beli? 5 saya pelana mengekang terbaik hari ini akan memberi anda jawapan tertentu. Bersedia untuk maklumat yang lebih berguna di hadapan!

5 Pelana Reining Terbaik di Pasaran (2022)

Ulasan Mendalam 5 Reining Saddles Penilaian Tertinggi.

#1 Pelana Kuda Serbaguna AceRugs B00ZYTMLQS

AceRugs 15 16 17 18 Coklat Serbaguna Kulit Inggeris Pelana Set Pelana Kekang Reins Kulit Seterika Lingkaran

Pelana pertama yang saya ingin perkenalkan kepada anda ialah Pelana Kuda Serbaguna AceRugs B00ZYTMLQS. Pelana itu milik jenama AceRugs, sebuah syarikat dengan produk berkualiti tinggi.

Diperbuat daripada 100% kulit premium, pelana ini memberikan penunggang kuda ketenangan fikiran dan kusyen terbaik apabila duduk di belakang kuda selama berjam-jam.

>>> Lihat lagi: Pelana Kuda Paling Selesa

Selain itu, ia datang dalam 4 saiz, dari 15 inci hingga 18 inci. Ini membawa pembeli pelbagai pilihan untuk memuatkan mana-mana punggung kuda, menjadikan kuda anda lebih selesa apabila melakukan persembahan.

Seiring dengan itu, apabila ia berkaitan dengan keselamatan dan keseimbangan, tempat duduk itu berlapik dalam dan gulungan lutut disembunyikan, menawarkan sokongan yang lebih besar untuk kedua-dua penunggang dan kuda dan menjadikannya sempurna untuk persamaan.

Di atas semua itu, pakej ini juga menyediakan set tack percuma, termasuk tali kekang, kekang, lilitan, seterika sanggul dan kulit sanggul.

Satu-satunya kelemahan ialah pelana ini diadukan lebih kecil sedikit daripada saiz sebenar. Oleh itu, sila pastikan anda memilih saiz yang sesuai untuk kuda anda.

Secara keseluruhannya, tawaran yang hebat! Apa yang anda masih tunggu? Tambahkan pada senarai anda dan buat pesanan sekarang!

#2 Pelana Pelana Colorado 100-5333

Pelana Colorado The Bear Valley Trail Master Saddle

Pada pandangan pertama, ini Pelana Pelana Colorado 100-5333 mempunyai rupa yang sangat sempurna dan tepat. Ini disebabkan oleh kemasan chestnut emas yang diminyaki yang dilakukan sepenuhnya dengan tangan.

Lebih-lebih lagi, ia dibuat dengan kulit terbaik yang diperoleh dari kawasan berkualiti tinggi. Bahan sedemikian memberikan kot yang lebih anggun untuk kuda anda.

Selain itu, jumlah berat pelana hanya 25 paun, memberikan ketenangan fikiran kepada kuda anda apabila memakai pelana. Digabungkan dengan itu, pengilang menyediakan Kerja Skirting Bulat untuk kuda yang mempunyai punggung pendek. Kedengarannya hebat, bukan?

Pelana bukan sahaja memberi manfaat kepada kuda, tetapi ia juga memberikan keselesaan kepada penunggang. Ia mempunyai stirrup Nevada Twist untuk membantu melegakan tekanan pada lutut, menjadikan penunggang selesa untuk menunggang sepanjang hari.

Paling menarik, sejak 1 Disember 2019, jenama itu telah memberikan waranti sehingga 15 tahun untuk mana-mana pelana yang dibeli ketika itu.

Walau bagaimanapun, pelana itu tidak sesuai dengan kuda belakang bingkai A yang mungil serta kuda berbentuk tong.

#3 Pelana Barat Kulit Bukit Orlov B07K5YC2V6

Orlov Hill Leather Co 15 16 17 Roper Ranch Roping Wade Jenis Jejak Pleasure TACK Pelana Barat Kuda

Seperti namanya, yang Pelana Barat Kulit Bukit Orlov B07K5YC2V6 ialah pelana Barat. Biasanya, pelana Barat digunakan untuk kuda yang bekerja di ladang, tetapi yang ini patut disyorkan untuk mengekang. (Semak lebih lanjut: 5 Pelana Barat Terbaik)

Terima kasih kepada kekukuhannya, ia juga digunakan untuk latihan. Pelumba yang mengekang mempunyai satu pelana pertunjukan dan beberapa pelana latihan. Ini adalah untuk menjaga pelana persembahan daripada calar dan calar. Walau bagaimanapun, pelana Barat ini membawa perasaan yang baik apabila mengekang.

Dibuat dengan 100% kulit, pelana boleh bertahan lebih lama dan mengekalkan kualitinya dalam masa. Selain itu, bahagian bawahnya dilapisi dengan baik dengan bulu bulu untuk menawarkan keselesaan maksimum untuk kuda.

Selain itu, ia dilekatkan dengan konko perak berkilat, memberikan reka bentuk klasik. Selain itu, alat anyaman bakul dan banyak ikatan digunakan untuk lampiran aksesori dan penyimpanan barang peribadi.

Walau bagaimanapun, penghantaran mungkin entah bagaimana berkualiti rendah. Pastikan anda telah memeriksa pelana sebelum mengesahkan penghantaran.

#4 Pelana Fabtron B00U4VN5RA

Pelana Jejak Dataran Fabtron Cordura

FABTRON ialah jenama yang menawarkan produk berkualiti dengan harga yang kompetitif dan perkhidmatan yang baik. Dan ini Pelana Fabtron B00U4VN5RA tidak terkecuali.

Berat keseluruhan pelana ini, termasuk cinch, off billet, dan tali pengikat, adalah lebih kurang 22 lbs. Ini bermakna bahawa pelana adalah sederhana berat, menjadikannya pilihan yang sempurna untuk mengekang permulaan.

Lebih-lebih lagi, ia diperbuat daripada kulit daripada kulit kemudi berkualiti tinggi, yang diketahui tahan lama dan boleh bertahan lama.

Selain itu, tempat duduknya kasar dan lebih empuk, membantu penunggang berasa selesa semasa persembahan mereka.

Satu-satunya perkara yang perlu anda ambil perhatian ialah ia agak mahal berbanding pelana lain dalam senarai ini.

Bagaimanapun, jika anda sedang mencari pelana dengan keselesaan, ketahanan dan prestasi, maka inilah dia! Pelana ini sangat sesuai untuk anda!

#5 Pelana Mustang B00NVUWZ22

Pelana Mustang Soft Ride

Dan pelana terakhir saya hari ini ialah Pelana Mustang B00NVUWZ22 – pelana yang boleh menyerap hentakan. Untuk lebih spesifik, pad berlapik lembut digabungkan dengan tempat duduk yang dipasang bentuk untuk mengurangkan kejutan dan menawarkan keselesaan dan sokongan tambahan.

Tambahan pula, pelana berfungsi dengan betul dengan bahan sintetik, menjadikannya lebih kukuh untuk keseimbangan optimum. Oleh itu, ia dianggap untuk pemula atau pelajar yang mula-mula datang untuk mengekang.

Seiring dengan itu, sanggul dipasang secara seimbang di bawah badan, yang boleh membantu penunggang kekal stabil di atas kuda dalam masa yang lama. Selain itu, pengilang telah memasukkan buih sel tertutup untuk menjadikannya lebih selesa untuk kedua-dua kuda dan penunggang.

Pelana ini datang dengan dua saiz, 14 dan 16 inci, jadi anda boleh memilih untuk menyesuaikan mana-mana baka kuda.

Perkara yang paling menarik ialah super ringan. Beratnya hanya sekitar 6 lbs pada skala keseluruhan. Ia juga mudah dibersihkan.

Satu kelemahan kecil ialah kesukaran untuk melaraskan stirrups semasa memasang.

Bagaimana untuk Memilih Pelana Reining Terbaik?

Reining bermaksud penunggang mengawal setiap pergerakan kuda mereka dan berkomunikasi dengan kuda mereka dengan berkesan. Pelana mengekang adalah apa yang anda perlukan. Berikut adalah beberapa faktor yang perlu anda ambil kira sebelum membuat pesanan:

Kerusi

Pelana pengekang yang ideal akan memudahkan anda untuk duduk di perhentian, yang bermaksud tempat duduk harus terletak berdekatan dengan punggung kuda. Jika tempat duduk terletak jauh di atas belakang, ia mungkin terlalu tinggi dan anda mungkin tidak dapat menunggang secara seimbang.

Selain itu, tempat duduk harus selesa untuk penunggang dan kuda.

Bagi penunggang, tempat duduk hendaklah memberi sedikit ruang untuk meluncur ke hadapan dan ke belakang. Jika ia terlalu kecil, anda boleh mendapat risiko terlanggar pukulan; jika tidak, anda tidak akan dapat mengekalkan kedudukan tersebut.

Untuk kuda, tempat duduk yang besar boleh menimbulkan tekanan yang tidak diperlukan dan anda boleh menghadapi kesukaran dalam mengawal kuda anda.

Bahan

Dua bahan utama yang digunakan untuk pelana kuda ialah kulit dan sintetik.

Pelana kulit tahan lama dan berkusyen. Walau bagaimanapun, anda perlu menjaganya dengan berhati-hati.

Sementara itu, pelana sintetik adalah ringan, berwarna-warni dan mudah dibersihkan. Walau bagaimanapun, mereka tidak tahan lama seperti kulit.

Tanduk dan Bengkak

Untuk pelana pengekang, tanduk hendaklah dalam 3 inci dan bengkak hendaklah kurang daripada 7 inci. Jika ia terlalu tinggi, ia mungkin menghalang keupayaan anda untuk mengekang dengan betul.

Bajet itu

Belanjawan juga memainkan peranan penting dalam membuat keputusan.

Tetapi berapa banyak yang perlu saya belanjakan untuk mengekang pelana? Memandangkan reining adalah sukan kuda yang unik dan memerlukan sambungan eksklusif, ia berbaloi untuk dibelanjakan sebanyak mungkin.

Produk yang lebih mahal biasanya membawa kualiti, jangka hayat dan prestasi yang lebih baik.

Soalan Lazim tentang Reining Saddle

1. Berapa Banyak Pelana Perlu Anda Ada untuk Mengekang?

Ramai pelumba menyimpan satu pelana untuk pertandingan dan satu untuk latihan. Ini adalah untuk membantu melindungi pelana pertandingan daripada sebarang samaran atau calar.

Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan hanya satu pelana untuk latihan dan pertandingan selagi anda mengekalkannya dalam keadaan baik.

2. Patutkah Anda Menggunakan Pelana Kuda Lain untuk Mengekang?

Jawapannya ya, tetapi hanya dalam amalan.

Seperti yang dinyatakan di atas, pelana mengekang direka khusus untuk mengekang, jadi pelana kuda lain selalunya sama ada terlalu tinggi atau terlalu rendah, menjadikannya sukar untuk mengawal kuda anda.

3. Mana Lebih Baik: Kulit Kasar atau Licin?

Setiap jenis kulit mempunyai kekuatan dan kelemahan tersendiri.

Pelana kulit yang kasar tidak calar dan memerlukan sedikit penyelenggaraan dan pemeliharaan. Anda boleh membersihkan kotoran tanpa perlu sabun.

Sebaliknya, pelana kulit licin memerlukan sabun untuk menghilangkan kotoran dan minyak. Namun, ia boleh mencengkam lebih baik semasa anda menunggang.

Kesimpulan

Daripada semua 5 pelana dalam senarai, yang Pelana Kuda Serbaguna AceRugs B00ZYTMLQS adalah yang cemerlang.

Ia didatangkan dengan 4 saiz berbeza pada harga yang berpatutan. Selain itu, pelana memberikan keseimbangan dan keselamatan muktamad. Ia juga termasuk set tack pemula.

Jadi, jika anda sedang mencari pelana harga berpatutan dengan kualiti dan ketahanan yang tinggi, maka AceRugs ini adalah salah satu pelana mengekang terbaik anda tidak sepatutnya ketinggalan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *