5 Kembara Berperahu Musim Gugur mengikut Negeri

Perahu musim luruh ialah gabungan dua perkara kegemaran saya—cuaca yang lebih sejuk dan aktiviti pengembaraan! Ramai orang berfikir untuk pergi ke hutan atau pergunungan pada tahun ini, tetapi keluar di atas air mungkin hanya keseronokan yang anda perlukan untuk keluar bersama keluarga atau percutian romantis. Tidak pasti di mana hendak berperahu pada musim luruh? Berikut ialah lima pengembaraan menaiki bot musim luruh untuk disemak musim ini dan negeri terbaik untuk mereka.

1. Island Ferry – Florida, New York, Michigan

Pemikiran untuk menaiki bot ke pulau yang jauh adalah pengembaraan yang hebat. Di Florida, terdapat bot yang menghantar anda ke Florida Keys atau Kepulauan Tortuga. Di New York, anda boleh melawat Lady Liberty dalam perjalanan singkat ke Pulau Liberty. Untuk daya tarikan bersejarah, cuba feri ke Pulau Mackinac yang terletak di Tasik Huron di Michigan.

2. Perkhemahan Primitif – Georgia, Carolina Selatan, Kentucky, Tennessee

Jika anda lebih kepada jenis dayung sendiri, cari tapak perkhemahan dayung yang biasanya boleh ditemui di Tenggara dan MidAtlantic AS di taman negeri dan hutan negara. Ditujukan untuk pengembara terbaik yang lebih suka mengemas ringan dan menikmati semua yang ditawarkan oleh alam semula jadi.

3. Dedaunan Musim Gugur – Oregon, Colorado, Wisconsin, Maine

Tangkap rona cemerlang musim yang berubah-ubah dengan bot! Nikmati landskap berwarna-warni sambil meredah pantai sungai atau tasik kegemaran anda. Mungkin tiada pengalaman lain yang begitu ajaib. Ikut dedaunan dan kemungkinan terdapat tempat untuk menaiki bot berdekatan.

4. Sunset Cruise – Illinois, Massachusetts, Washington

Daripada bot kayuh berkuasa wap kepada kapal layar mikro peribadi, lawatan matahari terbenam menawarkan pengalaman menaiki bot musim gugur yang luar biasa dan boleh ditemui di sekitar banyak bandar besar. Sungguh menakjubkan melihat latar langit kegemaran anda bercahaya pada waktu matahari terbenam.

5. Unggun Api Pantai – California

Ingin meninggalkan bot? Orang California mungkin juga telah mencipta unggun api pantai. Kebanyakan taman negeri dan pantai membenarkan unggun api di sini dan pengalaman itu benar-benar memukau. Cahaya api yang hangat, pasir yang lembut, bunyi ombak yang menghempas, dan bulan yang besar dan menerangi. Hiaskan dengan selimut yang selesa dan s’mores dan anda mempunyai satu malam untuk diingati.

Kini setelah anda tahu tempat untuk menaiki bot pada musim luruh, berkumpul, keluar dan menaiki bot!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *