5 Kelebihan dan Faedah Yang Anda Akan Nikmati

Memancing kayak ialah cara yang menyeronokkan dan berpatutan untuk keluar di atas air. Anda boleh mengambil risiko membeli kayak atau memilih untuk menyewa. Menyewa ialah pilihan yang bagus untuk pemasa pertama, kerana ini adalah cara yang baik untuk mencuba pelbagai jenis kayak untuk merasai jenis yang paling sesuai untuk anda.

Semasa merancang perjalanan berkayak anda, adalah penting untuk memastikan anda mempunyai PFD (Peranti Terapung Peribadi) dan peranti membuat bunyi seperti wisel, dan telah menyemak Peta Tempat untuk Berperahu dan Ikan atau GPS untuk memastikan anda tahu ke mana arah tuju anda. .

Sebaik sahaja anda keluar di atas air, berikut beberapa kelebihan dan faedah memancing kayak yang akan anda alami:

1.Kebolehgerakan dan Kemudahan Akses

Kayak mempunyai keupayaan untuk mengembara melalui laluan air yang cetek dan sempit. Ini akan menyediakan akses yang lebih dekat ke lebih banyak tempat terpencil dan kawasan memancing.

2. Menjadi Sepenuhnya Selami Alam

Semasa memancing kayak, terdapat sedikit yang memisahkan anda dari persekitaran anda. Anda akan merasai ketenangan air yang surut dan mengalir di bawah anda. Kayak anda cukup tenang untuk anda mendengar kicauan burung dan sebarang gangguan hanyir di dalam air.

3. Bersenam

Sama ada mendayung dengan tangan atau mengayuh dengan kaki, memancing kayak ialah satu bentuk latihan kardiovaskular dan membina kekuatan yang hebat.

4. Liputan Kawasan Besar

Dengan keupayaan untuk mendayung (atau mengayuh) di mana-mana sahaja anda boleh mengembara dengan selamat, sebuah kayak boleh dengan cepat mengakses kawasan yang luas.

5. Perasaan Berjaya

Tidak kira saiz kapal, ada perasaan baik yang datang dengan menjadi kapten kapal air anda sendiri. Berkayak tidak terkecuali!

Terima kasih kepada Take Me Fishing, baru-baru ini saya diberi peluang untuk memancing dari kayak buat kali pertama dan saya harus mengatakan bahawa ia adalah lebih mudah daripada yang saya fikirkan! Perasaan selamat apabila mengetahui bahawa kami telah mengambil langkah berjaga-jaga keselamatan yang sewajarnya dan mempunyai rancangan yang kukuh untuk ke mana hendak pergi menyumbang kepada perjalanan yang santai dan berjaya. Tidak perlu gementar! Jika anda tidak pernah berkayak sebelum ini, mungkin perlahan-lahan dan cuba keluarkan kayak beberapa kali sebelum anda mula memancing.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *