5 Jeti Memancing Miami untuk Dilawati Tahun Ini

Kredit foto Kristen Cili

Anda mungkin bersedia untuk melawat destinasi cuaca panas di mana anda boleh dengan mudah membasahi garisan dari jeti nelayan tempatan. Jika ini berlaku, ambil perhatian bahawa terdapat beberapa jeti memancing Miami yang hebat yang menawarkan peluang memancing untuk seisi keluarga.

Tidak kira tahap pengalaman memancing anda, anda boleh merebut kombo berputar air masin dan ikan dengan umpan hidup atau tiruan dari tempat memancing jeti yang mudah diakses ini. Memancing dermaga di Miami boleh bermakna menangkap spesies seperti dram hitam, dram merah, seattrout berbintik dan ikan bakau.

Gambar pantai berpasir, ombak biru yang berkilauan dan keseronokan merasakan tarikan itu di hujung talian anda. Tidak sukar untuk mengubah impian memancing anda menjadi kenyataan. Pertimbangkan untuk membuat rancangan untuk melawat salah satu daripada lima jeti memancing Miami pada musim sejuk ini.

Ke mana hendak pergi Memancing Pier di Miami

Memancing dari salah satu jeti kawasan Miami ini boleh menjadi aktiviti percutian luar yang hebat untuk keluarga, cuma pastikan anda menyemak peraturan memancing Florida sebelum anda pergi.

1. Jeti Memancing Taman Negeri Oleta River

Taman Negeri Sungai Oleta bersempadan dengan Intracoastal Waterway di Miami Utara. Tempat ini cenderung menjadi kegemaran keluarga kerana kemudahan seperti astaka berkelah, tandas dan pelancaran kayak. Selain memancing di jeti, anda boleh memancing dari pantai taman di sepanjang Intracoastal Waterway yang bersempadan dengan sempadan timur taman.

2. Bill Baggs Memancing Taman Negeri Cape Florida

Taman Miami ini terletak di hujung selatan Key Biscayne. Walaupun tiada jeti memancing, ramai pengunjung singgah di sini untuk melihat rumah api bersejarah yang dibina pada tahun 1825, dan kemudian memancing di sepanjang tembok laut di tepi teluk taman. Apabila anda bersedia untuk rehat tengah hari, terdapat juga 18 astaka perkelahan berlorek yang tersedia untuk kegunaan awam.

3. Jeti Memancing Taman William Lehman

Satu lagi jeti memancing kegemaran di Miami ialah Jeti Memancing William Lehman Park di luar North Bayshore Drive. Jeti itu baru-baru ini diubah suai untuk memasukkan tiub kitar semula saluran monofilamen dan stesen pemotongan umpan. Apabila gigitan perlahan, anda boleh membawa keluarga bersiar-siar di sepanjang laluan kayu sambil menikmati pemandangan Intracoastal Waterway dan Miami Beach.

4. Jeti Memancing Newport

Terletak di lautan di Sunny Isles Beach Boulevard dan Collins Avenue, Newport Fishing Pier terbentang lebih setengah batu ke dalam lautan, menjadikan dermaga memancing Miami ini salah satu tempat terbaik untuk membasahi barisan Dermaga terbuka kepada orang ramai untuk memancing dengan bayaran harian nominal. Terdapat tandas, pancuran mandian dan tempat letak kenderaan awam bermeter yang disediakan.

5. Jeti Memancing Tambak Rickenbacker

Jeti Memancing Rickenbacker Causeway sering disebut sebagai salah satu tempat memancing Miami Beach yang paling popular kerana jaraknya yang dekat dengan bandar. Terdapat tempat letak kereta yang terletak di sebelah kanan jalan semasa anda memandu di atas jambatan besar pertama dari bandar. Selepas meletak kereta, anda akan melihat lorong di sepanjang tepi tambak. Anda boleh berjalan di sepanjang lorong dan membuang berhampiran timbunan batu atau jenis struktur lain yang mungkin memuatkan ikan.

Sekarang setelah anda mengetahui tentang lima tempat untuk memancing air masin di Miami dari dok atau jeti, apa kata anda mengetahui tentang beberapa tempat memancing air tawar Florida yang hebat? Semak peta tempat berperahu dan memancing untuk mendapatkan idea perjalanan memancing keluarga yang lain.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *