5 Idea Tarikh Memancing untuk Hari Valentine

Daripada rutin makan malam “ho-hum” pada Hari Valentine yang biasa, mengapa tidak merancang tarikh memancing yang menyeronokkan? Malah, ini adalah tahun yang sesuai untuk menghasilkan beberapa idea tarikh memancing untuk Hari Valentine memandangkan cuti itu jatuh pada hari Ahad. Ini bermakna anda tidak perlu mengehadkan tarikh memancing Hari Valentine anda kepada beberapa jam sahaja.

Jika anda tidak pasti tentang cara tarikh memancing akan diterima oleh pasangan anda, jangan risau kerana kajian menunjukkan bahawa tarikh itu mungkin diterima dengan baik. Menurut tinjauan satu pertiga daripada pasangan yang tidak pernah memancing atau menaiki bot pada tarikh, 60 peratus wanita dan 50 peratus lelaki akan cuba untuk mencuba.

Perlukan bantuan untuk mengemukakan idea tarikh memancing atau mengambil berat tentang pelan sandaran sekiranya cuaca tidak memberi kerjasama? Lihat lima idea ini yang merangkumi pilihan luaran dan dalaman.

  1. Rancang percutian hujung minggu saat akhir menggunakan peta interaktif kami untuk mencari tempat memancing dan berperahu. Anda mungkin ingin memberi perhatian khusus kepada destinasi cuaca panas yang membuat senarai seperti Taman Negara Everglades atau Taman Negeri Bahia Honda. Jika anda pergi, pastikan anda menyaksikan matahari terbit atau terbenam yang romantis semasa berada di atas air.

  2. Jika anda tinggal di AS Utara dan ingin tinggal berdekatan dengan rumah, semak untuk menyewa pondok memancing ais atau rumah memancing ais. Terdapat kem ikan dan pusat peranginan nelayan yang akan menyewa pondok memancing ais mengikut minggu atau hari. Rancang untuk menuang koko panas dan bersantai di sekitar pendiangan selepas tarikh memancing ais anda.

  3. Ambil pelajaran membuang lalat bersama-sama. Terdapat pengajar casting lalat profesional yang boleh menyesuaikan pelajaran, atau satu siri pelajaran, untuk pasangan yang ingin belajar cara menerbangkan ikan.

  4. Pilih bot impian anda di pertunjukan bot tempatan atau selidiki perjalanan memancing pasangan romantis di ekspo memancing di kawasan anda. Contohnya, Pertunjukan Bot Antarabangsa Miami berlangsung pada hujung minggu Hari Valentine tahun ini (15 Februari hingga 19 Februari).

  5. Cari seminar atau kelas memancing tempatan dan pelajari beberapa teknik memancing baharu bersama-sama. Atau, pelajari cara menyediakan tangkapan anda dengan mengikuti kelas memasak pasangan.

Memandangkan anda mempunyai lima idea tarikh memancing yang bijak yang boleh anda gunakan untuk Hari Valentine, pastikan anda telah memperbaharui lesen memancing anda untuk tahun ini dan semak peraturan untuk mana-mana kawasan baharu yang anda rancang untuk lawati.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *