5 Idea Tarikh Luar untuk Hari Valentine

Tidak setiap rantau di negara ini sesuai untuk masa luar yang memanjang pada musim sejuk, malah iklim yang paling sejuk menawarkan idea tarikh luar yang romantis. Berikut ialah 5 perkara terbaik untuk dilakukan di luar dengan orang yang anda sayangi!

1. Kenaikan Tangan

Salah satu aktiviti temu janji luar yang mungkin menjadi sejuk tetapi tidak pernah menjadi tua ialah mendaki tangan. Bungkus dengan mesra, ikat but hiking, selit beberapa coklat halus ke dalam poket anda untuk kejutan pertengahan pendakian, kemudian nikmati kesendirian manis berjalan-jalan musim sejuk dengan cinta sejati anda.

2. Adakah Anda Ingin Membina Manusia Salji?

Dengan syarat anda mendapat salji bulan ini, tanya (atau nyanyikan) soalan Frozen kepada orang istimewa anda, “Adakah anda mahu membina manusia salji?” Sebaik-baiknya mereka akan menjawab, “Jom, mari bermain!” Bekerjasama untuk mencari selendang lama dan sarung tangan, lobak merah besar dan beberapa butang ganti, kemudian bergolek di salji! Apabila selesai, panaskan bahagian dalam dengan koko panas.

3. Memancing Berais

Walaupun memancing ais adalah salah satu tarikh luar yang paling unik, anda mungkin berada di atas ais nipis jika anda mencadangkannya sebagai tarikh! Walau bagaimanapun, jika anda mencari perkara romantis untuk dilakukan di luar, sukar untuk mengalahkan ketenangan yang ditawarkan oleh memancing. Malah, hampir 2/3 pemancing pernah mengambil orang penting mereka memancingmenyifatkannya sebagai santai, mengujakan, suka bermain dan romantis. Sekarang bayangkan diri anda di sepanjang sungai atau tasik, dengan banyak masa untuk mengenali satu sama lain atau membuat rancangan besar untuk masa depan. Tidak seperti aktiviti memancing yang lain, tarikh di luar yang hebat ini lebih menjurus kepada syarikat berbanding tangkapan!

4. Meringkuk Untuk Filem Drive-In

Aktiviti klasik ini kembali popular di seluruh negara kerana banyak panggung wayang masih ditutup. Dengan skrin filem pandu masuk ad hoc muncul di tempat letak kereta pusat beli-belah dari pantai ke pantai, pasti ada satu yang berdekatan dengan anda, menyediakan salah satu idea tarikh luar musim sejuk yang terbaik.

5. Malam Di Bawah Bintang

Anda tidak perlu melawat Valentine, Nebraska untuk pengalaman langit gelap yang diperakui! Cari tapak memerhati bintang terdekat anda, ambil selimut, termos kopi dan salinan Langit Gelap Lonely Planet untuk mengetahui cara menghargai langit malam dengan terbaik bersama orang kegemaran anda pada Hari Valentine ini.

Lihat 12 lagi idea tarikh luar yang sesuai untuk Hari Valentine atau mana-mana hari!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *