5 Hobi Luaran Mesra Bajet untuk Dicuba Musim Panas Ini

Cuaca panas telah tiba, yang bermaksud anda mungkin sedang mencari beberapa hobi luar baharu untuk dicuba pada musim panas ini. Lihat senarai lima hobi luar yang menarik yang mesra bajet dan memberi anda peluang untuk meluangkan lebih banyak masa dengan Alam Semulajadi.

Panfishing

Memancing ikan panfish, seperti bluegill atau sunfish, di kolam tempatan ialah cara terbaik untuk menarik semua orang dalam keluarga terlibat dalam rekreasi luar yang mampu dimiliki. Apa yang anda perlukan ialah kombo rod dan kekili ultra ringan, bekas cacing, bobber, benam pecah belah dan cangkuk bersaiz 6. Dari situ, anda boleh berlatih mengumpan mata kail anda, membuang garisan anda dan meraikan setiap tangkapan. Jika anda ingin tahu tempat memancing dan bot berhampiran anda, semak sahaja halaman tempat memancing dan bot.

Fotografi Alam

Fotografi alam semula jadi adalah salah satu hobi luar yang menarik yang boleh dicuba oleh sesiapa sahaja. Pepatung mula berdengung di sekitar kolam, rama-rama berkibar di sekitar taman berhampiran, dan bunga sedang mekar. Beli kanta makro dengan harga yang berpatutan (yang pada asasnya adalah kaca pembesar untuk kamera iPhone anda) yang akan membolehkan anda mengambil gambar dekat yang menunjukkan perincian yang luar biasa. Anda biasanya boleh membeli kanta makro pada harga sekitar $40 atau kurang, bergantung pada pengilang.

Berkayak

Jika anda menyukai idea memancing dan berperahu sambil melakukan senaman, anda boleh mencuba casting dari kayak di tasik pedalaman yang tenang atau sungai yang mengalir tenang. Melainkan anda merancang perjalanan anda pada hari memancing percuma lesen semasa Minggu Memancing dan Berperahu Kebangsaan, langkah pertama ialah membeli lesen memancing anda dalam talian (biasanya kurang daripada $20 untuk lesen pemastautin sehari). Seterusnya, cari syarikat penyewaan pakaian atau kayak tempatan dan pelajari tentang keselamatan mendayung sebelum anda keluar untuk mencuba bentuk rekreasi luar ini. Sewaan kayak biasanya berjalan kira-kira $30 hingga $45 selama setengah hari (4 jam).

Memerhati bintang

Melihat bintang adalah salah satu hobi luar yang anda dan keluarga anda boleh cuba tanpa sebarang peralatan khas selain daripada mata anda untuk bermula. Hanya ambil selimut atau kerusi pada malam berbintang yang indah dan cari tempat desa (jauh dari lampu bandar yang terang) di mana anda boleh duduk dengan selesa dan merenung buruj.

Mendaki

Adakah anda sedang mencari hobi yang lebih sihat untuk mencuba di luar rumah musim panas ini? Jika ya, jangan tinggalkan mendaki daripada senarai anda. Anda mungkin terkejut apabila mengetahui berapa banyak denai kembara yang menakjubkan yang boleh anda temui dalam jarak pemanduan yang singkat dari rumah anda. Semak tapak web taman dan rekreasi untuk daerah atau bandar anda untuk mencari denai di kawasan anda. Kembara kembara adalah satu bentuk senaman yang hebat yang tidak memerlukan sebarang bayaran, selain ia memberi anda peluang untuk meneroka persekitaran semula jadi dalam komuniti setempat anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *