5 Helah Memancing Bass Musim Panas Untuk Digunakan Sekarang

Memancing bass musim panas boleh menguji kemahiran menangkap anda, terutamanya jika anda tinggal di Amerika Selatan, tetapi itu juga sebahagian daripada tarikan. Terguncang dalam salmoides Micropterus yang dihormati semasa bulan-bulan musim bunga tidak memerlukan anda mempunyai semua helah yang banyak itu. Memancing bass lewat musim panas, sebaliknya, mungkin memerlukan anda menggunakan beberapa petua ajaib, bersama-sama dengan gewang memancing bass musim panas yang terbaik.

1. Pergi awal atau pergi lewat

Jika anda tertanya-tanya bila untuk memancing ikan pada akhir musim panas, yang penting ialah keluar ke air sebelum matahari terbit untuk mengatasi panas. Jika anda tidak boleh pergi awal, rancang untuk memancing pada waktu senja. Masa terbaik untuk memancing ikan bass ialah pada waktu hari yang lebih sejuk. Ini adalah salah satu asas paling penting dalam memancing bass musim panas untuk pemula.

2. Pilih perairan memancing musim panas anda dengan bijak

Pertimbangkan kolam, tasik atau takungan yang sama ada tebal dengan tumbuh-tumbuhan, atau yang agak dalam. Tumbuhan menyumbang kepada tahap oksigen terlarut yang lebih tinggi, dan bes memerlukan lebih banyak oksigen apabila suhu air meningkat. Juga, seperti yang anda bayangkan, air yang lebih dalam biasanya lebih sejuk. Ini bermakna bes selalunya boleh ditemui di bahagian dalam drop-off dan tebing apabila suhu udara dan air meningkat.

3. Mula cetek, bergerak ke dalam

Jika anda telah membaca tentang semua petua memancing bass yang digunakan untuk air cetek, sudah tiba masanya untuk mengembangkan minda anda. Anda boleh mula cetek pada awal pagi, tetapi bersedia untuk membawa permainan memancing bass musim panas anda ke perairan yang lebih dalam apabila matahari naik lebih tinggi di langit. Helah untuk menangkap ikan cuaca panas di dalam air yang lebih dalam akan bergantung pada keupayaan anda untuk mencari struktur.

4. Gunakan peta kontur atau peta topografi

Apabila anda belajar cara memancing, salah satu perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah mencari dan menggunakan peta kontur untuk mencari struktur dalam air yang lebih dalam. Peta ini amat berguna untuk perjalanan memancing bass lewat musim panas, apabila cuaca panas mendorong ikan ke kedalaman di mana airnya lebih sejuk. Peta kontur akan membantu anda mencari petunjuk berguna tentang komposisi bawah dan struktur tenggelam. Perhatikan sebarang timbunan batu, bonggol, rumah pangsa, saluran dan titik terendam.

5. Keluarkan umpan engkol, umpan spinner dan pelantar plastik lembut anda

Keluarkan umpan engkol selam dalam, umpan pemutar berat dan pelantar plastik lembut anda. . Gunakan cacing plastik lembut yang dicurangi Texas atau dicakar Carolina di kawasan cetek lebih awal, tetapi kemudian keluarkan umpan engkol dan umpan pemutar selam dalam untuk bekerja di sekitar drop-off dan tebing dalam pada waktu tengah pagi yang lebih panas.

Kini anda mempunyai beberapa helah memancing bass musim panas untuk menarik keluar dari topi anda jika gigitan cuaca panas mula perlahan. Untuk lebih banyak petua memancing bass dan teknik yang digunakan pada musim lain tahun ini, lihat halaman memancing air tawar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *