5 Garis Panduan Lesen Memancing Antarabangsa yang Perlu Diketahui

Sama ada anda bercadang untuk melawat Wilayah Utara Australia untuk menyasarkan barramundi atau menaiki perahu di Bahamas untuk mendaratkan bonefish pertama anda dengan cepat, anda perlu membeli lesen memancing antarabangsa. Perkara penting yang perlu diingat ialah setiap negara akan mempunyai keperluan dan bayaran lesen memancing yang berbeza. Untuk membantu anda melalui proses membeli lesen memancing bukan pemastautin untuk perjalanan antarabangsa, pertimbangkan beberapa garis panduan yang mungkin memudahkan proses perancangan anda.

Memandangkan anda tahu cara mencari maklumat khusus tentang membeli permit atau lesen memancing antarabangsa yang betul, mengapa tidak mula merancang perjalanan senarai baldi anda? Kenangan memancing terbaik anda masih belum tercipta!

  1. Gunakan syarikat pelancongan yang bereputasi atau penjual pakaian memancing yang akan membantu anda merancang perjalanan antarabangsa anda (termasuk sebarang permit memancing antarabangsa atau butiran lesen). Mereka akan mengetahui sebarang keperluan lesen dan bayaran yang dikenakan ke destinasi yang anda inginkan. Dalam kebanyakan kes, mereka boleh menguruskan semua kertas kerja lesen memancing sebelum anda tiba.
  2. Peraturan perikanan Bahamas semasa menyatakan bahawa lesen memancing kini diperlukan. Walau bagaimanapun, kebanyakan rumah persinggahan, pusat peranginan memancing atau pemandu yang anda tempah akan mempunyai borang lesen di tangan. Dalam kes ini, anda hanya boleh mengisi borang lesen semasa ketibaan anda, dan kemudian membayar lodge atau panduan untuk memuktamadkan lesen anda.
  3. Memandangkan Hawaii dan Alaska kedua-duanya adalah sebahagian daripada Amerika Syarikat dan tidak dianggap sebagai destinasi memancing antarabangsa, anda boleh membeli lesen memancing dalam talian untuk mana-mana satu. Walau bagaimanapun, jika anda menempah perjalanan memancing dengan bot sewa atau pemandu memancing, adalah idea yang baik untuk menyemak dengan kapten atau pemandu anda untuk mengetahui jenis lesen tertentu yang perlu anda miliki sebelum anda pergi.
  4. Jika anda ingin membeli lesen memancing antarabangsa Kanada, anda perlu ingat bahawa setiap wilayah atau wilayah mempunyai undang-undang lesen yang berbeza (sama seperti negeri masing-masing). Di Ontario, sebagai contoh, keperluan lesen memancing untuk bukan pemastautin terdiri daripada dua bahagian: Pembelian Kad Outdoors dan pembelian tag lesen memancing. Pastikan anda menyemak keperluan lesen yang berkaitan dengan wilayah atau wilayah tempat anda akan memancing.
  5. Apabila merancang untuk melakukan perjalanan ke Australia, mungkin berguna untuk anda mengetahui bahawa anda boleh menemui keperluan lesen memancing antarabangsa untuk setiap negeri dan wilayah di tapak web mereka. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada: Perikanan & Akuakultur New South Wales, Perikanan Victoria, Perikanan Queensland, Perikanan Australia Selatan, Perikanan Australia Barat, Perikanan & Akuakultur Laut Tasmania dan Perkhidmatan Perikanan Pedalaman Tasmania, Perikanan Wilayah Utara dan perikanan Wilayah Ibu Kota Australia .

Memandangkan anda tahu cara mencari maklumat khusus tentang membeli permit atau lesen memancing antarabangsa yang betul, mengapa tidak mula merancang perjalanan senarai baldi anda? Kenangan memancing terbaik anda masih belum tercipta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *