5 Fakta Mengenai Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan

Tahukah anda bahawa Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan akan tiba? Bersedia untuk menyertai lelaki luar dan wanita luar di seluruh negara yang mempunyai rancangan untuk meraikan Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan (Hari NHF) pada bulan September dengan mempelajari beberapa fakta penting tentang hari istimewa ini.

Hari NHF adalah penting kerana ia mengingatkan orang ramai tentang cara pemburu dan pemancing membantu membiayai inisiatif pemuliharaan negara kita. Jualan permit memburu dan memancing membekalkan lebih separuh daripada pendapatan agensi pemuliharaan negeri. Pendapatan ini digunakan untuk pengurusan hidupan liar, pendidikan dan program keselamatan. Selain itu, cukai eksais ke atas peralatan sukan menyediakan pembiayaan berjuta-juta dolar untuk beribu-ribu projek pemuliharaan di seluruh negara.

Bagaimana Hari NHF Bermula

Hari NHF telah dicipta pada tahun 1971 oleh Kongres. Pada bulan Jun tahun itu, Senator New Hampshire Thomas McIntyre memperkenalkan Resolusi Bersama 117 yang membenarkan setiap Sabtu ke-4 pada bulan September sebagai Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan (NHFD). Pada 2 Mei 1972, Presiden Richard Nixon menandatangani pengisytiharan pertama Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan, yang menjadikannya rasmi.

Apakah Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan?

Hari NHF meraikan pemburuan, memancing dan menembak – ia merupakan gerakan akar umbi terbesar dan paling berkesan yang pernah dilakukan untuk mempromosikan sukan luar dan pemuliharaan. Percutian yang diiktiraf persekutuan ini menghimpunkan ahli sukan dan wanita dari seluruh Amerika untuk meraikan tradisi memburu dan memancing yang kaya melalui acara tempatan, negeri dan kebangsaan yang dianjurkan.

Bilakah Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan?

Hari NHF disambut hari Sabtu keempat pada bulan September setiap tahun. Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan – 24 September 2022. Semasa kami bersiap sedia untuk menyambut tahun ke-50 Hari NHF, anda harus tahu bahawa asal usul hari istimewa ini lebih 100 tahun sejak Presiden Theodore Roosevelt, yang memperkenalkan undang-undang pertama yang mengawal selia pemburuan hidupan liar di AS

Anda Boleh Berkongsi Komitmen Anda terhadap Pemuliharaan

Anda boleh membantu menyebarkan berita berkenaan komitmen anda terhadap pemuliharaan dengan memuat naik imej anda sedang memburu atau memancing pada Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan dan menandai @NHFday di media sosial (pastikan anda menggunakan hashtag #GuideToOutside).

Anda Boleh Mengambil Bahagian dalam Aktiviti Hari NHF

Anda boleh mengambil bahagian dalam aktiviti Hari NHF yang bermaklumat dan menyeronokkan sebagai sebuah keluarga. Contohnya, acara memancing kanak-kanak, seminar memancing, kursus keselamatan memburu dan pengumpulan dana yang membolehkan anda menyumbang kepada tujuan pemuliharaan. Sesetengah negeri, seperti Georgia, juga menawarkan hari memancing percuma pada Hari Memburu dan Memancing Kebangsaan. Apabila anda dan keluarga anda menyertai sukan luar, anda membangunkan pemahaman yang lebih baik tentang alam semula jadi dan nilai sumber semula jadi kita.

Kongsi lima fakta tentang Hari NHF ini dengan rakan dan keluarga anda, kemudian keluar untuk meraikan September ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *