5 Faedah Membeli Bot pada Musim Gugur

Terdapat sedikit cincangan di atas air dan saya melihat Sea Craft 23 kaki dengan mudah memotongnya. Ia adalah jenis hari apabila saya berharap saya mempunyai bot yang sama, kerana saya dan badan kapal cahaya saya akan melantun. Jika laporan penangkapan ikan tidak terlalu panas, saya akan meletakkan laporan ini. Tetapi cara lain ialah membeli bot yang lebih besar.

Ramai pelayar dan pemancing berfikir tentang membeli bot pada musim luruh dan bukannya pada musim bunga. Dan apabila anda memikirkannya, pendekatan itu sangat masuk akal.

Kelebihan Membeli Bot pada Musim Gugur

1. Katakan tidak kepada musim sejuk

Ramai orang tidak mahu kerumitan atau perbelanjaan untuk menaiki bot musim sejuk. Untuk bersikap adil, bukan kos atau kerja yang menjadi isu. Sebaliknya, ia biasanya hanya gesaan kerana pemiliknya bersedia untuk menjual bagaimanapun.

2. Meningkatkan potensi

Para pelayar baru telah belajar jumlah yang besar dalam musim pertama mereka. Apabila pengalaman mereka meningkat begitu juga citarasa dan pilihan mereka. Menjual bot permulaan dan menaik taraf kepada bot yang memenuhi keperluan baharu mereka ialah cara yang mudah untuk dilakukan.

3. Tidak berminat dalam penyelenggaraan

Bot lama yang menyebabkan sakit kepala berterusan dan pedih ulu hati kadang-kadang haus sambutannya. Sesetengah bot memerlukan kuasa semula, yang lain memerlukan pembaikan struktur, dan banyak yang memerlukan elektronik baharu yang mahal. Daripada melabur semula dalam kapal mereka yang digunakan dengan baik, sesetengah pemilik hanya mahu menjual dan memulakan semula.

4. Masa adalah segala-galanya

Membeli bot pada musim luruh bermakna ia akan bersedia untuk musim bunga. Semasa orang lain mengangkut dan musim sejuk, anda sedang mencari dan merundingkan perjanjian. Tiada tekanan yang datang daripada keputusan pembelian dan pembiayaan pada saat-saat akhir, dan dapatkan ini: jika anda membeli bot pada musim luruh, anda boleh memasang dan melantiknya supaya ia bersedia untuk memercik pada musim bunga. Anda akan mendahului keluk.

5. Diskaun hebat untuk model tahun lepas

Jika anda tidak keberatan membeli bot yang bukan tahun semasa, cari tawaran kekasih pada musim luruh. Ramai daripada mereka di luar sana.

Jangan sekali-kali menangguhkan sehingga esok apa yang boleh anda lakukan hari ini. Hmmm….itu pasti berlaku untuk pertunjukan bot jatuh! Sebelum anda memukul mereka, bersiap sedia dengan menyemak alat perbandingan bot kami dan petua membeli bot ini.

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *