5 Destinasi Memancing Jun Petualang

Sebagai permulaan rasmi musim panas, Jun adalah masa yang menarik untuk memancing di banyak tempat. Cuaca lebih panas dan orang ramai mula beralih ke mod percutian, merancang perjalanan dan ingin menambah pengembaraan dalam kehidupan mereka. Memancing pada bulan Jun boleh menjadi prolifik dalam pelbagai iklim, menawarkan banyak peluang untuk perjalanan besar anda yang seterusnya. Jika anda sedang mencari sedikit inspirasi, kami sedia membantu anda. Semak senarai destinasi memancing kami yang mencabar pada bulan Jun dan spesies yang akan anda tangkap semasa anda berada di sana.

1. Tarpon di Florida

Tarpon ialah spesies ikan migrasi yang boleh ditemui di sekolah-sekolah di sepanjang pantai biasanya bermula pada bulan April dan sepanjang musim panas. Cari “raja perak” yang terkenal dengan nama yang terkenal berhampiran teluk, sungai dan laluan. Bersedia untuk pertarungan yang memacu adrenalin kerana berat purata mereka berkisar antara 100 hingga 200 paun.

2. Tuna Sirip Kuning di Hawaii

Kegemaran ahli sukan dan wanita kelas berat di mana-mana, tuna sirip kuning akan meletihkan walaupun ikan pejuang yang paling berpengalaman. Gigitan di Lautan Pasifik Utara adalah panas pada musim panas, menjadikan Hawaii tempat tumpuan untuk menyasarkan tuna.

3. Marlin di Republik Dominican

Jun adalah salah satu masa terbaik untuk memancing pemangsa yang kuat, marlin. Marlin biru dan putih boleh ditemui dalam keadaan lapar dan memburu di sepanjang pantai utara Republik Dominican.

4. Salmon di Alaska

Larian pertama King Salmon muncul di sungai-sungai bermula pada bulan Jun dan terus menjadi penangkapan ikan utama sehingga Julai. Popular dengan peralatan terbang dan konvensional, ini ialah perjalanan senarai baldi yang tidak akan anda lupakan.

5. Bonefish di Bahamas

Siapa yang tidak suka percutian tropika yang baik? Padankan dengan memancing tulang bertaraf dunia di flat Bahamas berwarna biru dan anda mempunyai syurga nelayan sejati.

Jika anda memilih untuk staycation tahun ini, memancing di tasik Jun boleh menjadi sama produktif. Semasa anda merancang perjalanan memancing pada bulan Jun, pastikan anda menyemak keperluan pelesenan tidak kira ke mana anda pergi. Sekarang keluar dan nikmati aktiviti luar yang hebat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *