5 Destinasi Berbaloi Ditambah pada Senarai Anda

Apabila anda berfikir tentang suhu subtropika, langit cerah, dan kelimpahan kedua-dua ekosistem air masin dan air tawar; mudah untuk memahami mengapa Florida dianggap sebagai salah satu negeri terbaik untuk memancing.

Dengan semua tempat untuk memancing di Florida, anda mungkin mahukan beberapa idea destinasi untuk membantu anda mempersempit pilihan anda. Jangan risau, lihat sahaja senarai kegemaran memancing lalat negeri cahaya matahari ini.

1. Big Pine Key, Daerah Monroe.

Beribu-ribu padang rumput penyu boleh dilihat terbentang di atas flat cetek yang jelas berhampiran Big Pine Key. Rumput penyu merupakan komponen utama ekosistem marin ini kerana ia berfungsi sebagai tapak semaian untuk krustasea dan ikan umpan; yang merupakan makanan ternakan pilihan untuk ikan buruan pedalaman seperti tarpon, permit dan bonefish sepanjang tahun. Bawa bersama peralatan memancing terbang 8 hingga 10 berat anda, corak lalat tiru ketam atau udang dan dapatkan lesen memancing Florida air masin anda.

2. Lagun Nyamuk, Brevard County.

Terletak hanya 45 minit di timur Orlando, lawatan memancing terbang Mosquito Lagoon harus ada dalam senarai anda jika anda ingin menyasarkan redfish, seatrout atau dram hitam. Pertaruhan terbaik anda ialah merancang perjalanan dengan pemandu berpengalaman semasa musim luruh atau musim sejuk apabila paras air rendah dan ikan berkeliaran melintasi dataran rumput.

3. Sungai Tomoka, Daerah Volusia.

Perairan Sungai Tomoka yang indah boleh menyamai pengalaman memancing terbang Florida yang hebat untuk pemancing yang ingin mengejar tarpon juvana, snook atau ikan merah dari kayak. Anda akan mendayung melepasi tebing sungai berhutan dan burung mengharungi sambil melemparkan corak ikan kecil goyang atau ikan umpan. Pelancaran di tanjakan bot Tomoka yang terletak di Taman Negeri Tomoka di Park Avenue di Pantai Ormond.

4. Pulau Sepuluh Ribu, Collier County.

Terletak di Everglades barat, kawasan Ten Thousand Islands merupakan destinasi impian memancing terbang air masin atas beberapa sebab. Sungai pasang surut pedalaman yang terdapat di bahagian negeri ini dipenuhi dengan ratusan pulau bakau, bar tiram dan anak sungai penyuap; yang menyamai habitat utama untuk snook, redfish, tarpon dan spotted seatrout.

5. Tasik Manatee, Daerah Manatee.

Jika anda belum mencuba memancing Florida air tawar, anda mungkin ingin melawat Tasik Manatee. Terletak di Pantai Teluk Florida, Tasik Manatee merupakan satu lagi tempat yang tenang untuk berkayak, kanu dan bot kecil (terdapat had 20 kuasa kuda pada enjin sangkut). Akses tanjakan bot disediakan di Taman Negeri Lake Manatee.

Daripada air masin ke air tawar, terdapat begitu banyak tempat menarik untuk memancing di Florida. Semoga senarai ini dapat membantu anda mengecilkan pilihan anda sambil menggalakkan anda meneroka beberapa destinasi baharu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *