5 cara mudah untuk menggunakan Alat Perbandingan Bot

Saya baru-baru ini membaca laporan bahawa terdapat 87.3 juta pelayar rekreasi di Amerika Syarikat. Di samping itu, lebih setengah juta bot baharu dijual setiap tahun manakala hanya kurang sejuta bot terpakai berdagang tangan. Dan jika jumlah itu tidak cukup mengejutkan, lihat sahaja 11.87 juta bot yang mendaftar di seluruh negara. Aye aye, Cap’n, kerana menurut orang di negarawanberperahu sememangnya merupakan aktiviti yang popular.

Memandangkan saya memetik nombor tersebut, anda boleh tahu bahawa saya suka membuat penyelidikan. Apabila datang untuk membeli bot, saya akan bercakap dengan rakan-rakan tentang kapal mereka, menghadiri pertunjukan bot bermusim, dan berayun dengan kawasan bot dan marina. Meja saya penuh dengan katalog dan brosur, dan selepas beberapa bulan saya mempunyai terlalu banyak maklumat untuk diproses.

Untuk memudahkan proses, Take Me Fishing telah mencipta alat yang akan memudahkan carian anda. Bandingkan dan cari bot idaman anda dengan menggunakan Alat Perbandingan Bot. Terdapat beberapa cara untuk menggunakan alat tersebut. Ini caranya:

1. Klik pada tab aktiviti. Terdapat tujuh pilihan yang akan menyempitkan carian anda, daripada memancing air tawar dan air masin, sukan air, belayar, pelayaran semalaman, kapal air peribadi dan pelayaran siang hari.

2. Bilangan penumpang. Selepas anda memilih aktiviti anda, anda boleh mengambil kira saiz krew anda.

3. Panjang bot. Bergantung pada pengalaman dan keadaan air anda, pilih panjang bot yang sepadan dengan aktiviti dan penumpang anda.

4. Pendorongan. Sesetengah pelayar lebih suka kapal dalam, yang lain suka kapal sangkut, dan yang lain lebih suka belayar. Tidak kira, pilih daripada enam pilihan yang berbeza.

5. Treler atau Marina. Keputusan muktamad ialah sama ada untuk menyimpan bot anda di atas treler untuk bergerak dengan mudah dari satu tempat ke tempat lain atau menambatnya di marina.

Dari sana, pilih daripada 23 jenis bot yang berbeza seperti konsol tengah, badan kapal aluminium, bot teluk atau rumah pangsa, atau kabin cutty. Dalam sekelip mata anda akan mempunyai beberapa jenama untuk diselidik dengan lebih teliti. Dan jika anda menemui beberapa model yang sesuai dengan keperluan anda, anda hanya perlu meminta maklumat lanjut daripada pengedar tempatan.

Apa yang saya ambil masa berbulan-bulan dan kos masa dan wang boleh dilakukan dalam setengah jam. Alat Perbandingan Bot menjejak carian anda dengan pantas supaya anda boleh meluangkan lebih banyak masa memikirkan perkara yang lebih penting….seperti memasang tali dan percikan.


Anda mungkin juga berminat

Tom Times

Tom Times

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *