5 Cara Lesen Memancing Anda Menyokong Pemuliharaan

Beli lesen, selamatkan planet ini. Itu bagus, bukan? Walaupun tidak 100% tepat, terdapat beberapa kebenaran dalam kenyataan itu. Malah, terima kasih kepada Program Pemulihan Ikan Sukan, pemancing dan bot membantu melindungi tempat semula jadi akuatik kami dan hidupan liar yang tinggal di sana melalui pembelian lesen memancing, pendaftaran bot, peralatan menangkap ikan, bahan bakar bot dan banyak lagi.

SFR-Logo100-(2).jpg

Jadi apabila anda mengambil lesen seterusnya, anda seharusnya berasa gembira mengetahui bahawa pembelian lesen memancing anda menyokong lima projek pemuliharaan ini di negeri anda:

1. Membina tanjakan bot awam
2. Menjaga kebersihan perairan tempatan supaya keluarga boleh memancing dan berenang
3. Mengekalkan populasi ikan yang sihat
4. Pendidikan dan aktiviti memancing untuk kanak-kanak
5. Membiayai rancangan jangka panjang untuk melindungi tasik dan sungai kita

Selain faedah pemuliharaan membeli lesen memancing, terdapat perkara lain yang boleh anda lakukan untuk melindungi dan mengekalkan laluan air tempatan anda untuk dinikmati oleh generasi akan datang. Jadi pemancing yang beretika dengan mengikuti peraturan dan peraturan negeri anda untuk saiz tangkapan dan had tangkapan, gunakan amalan terbaik tangkapan dan lepaskan, dan gunakan Peraturan Pengakap Lelaki dengan meninggalkan lubang pancing kegemaran anda lebih bersih daripada yang anda temui.


Anda mungkin juga berminat

Stephanie Vatalaro

Stephanie Vatalaro

Stephanie Vatalaro ialah naib presiden komunikasi untuk Yayasan Perahu & Memancing Rekreasi dan kempen Take Me Fishing dan Vamos A Pescar di mana dia bekerja untuk merekrut pendatang baru untuk memancing rekreasi dan berperahu serta meningkatkan kesedaran tentang pemuliharaan akuatik. Stephanie dibesarkan di Florida Keys sebagai anak kepada pemandu memancing di rumah pangsa. Di luar kerja, anda boleh menemuinya memancing dan berperahu bersama keluarganya di Sungai Potomac di Leher Utara Virginia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *