5 Aktiviti Musim Panas yang Hebat untuk Kanak-kanak

Bagi kebanyakan kanak-kanak, musim panas bermakna: tiada sekolah. Banyak masa terluang untuk berlari-lari di luar melakukan sesuatu. Berikut adalah beberapa aktiviti musim panas untuk kanak-kanak.

  1. Memancing. Apabila air menghampiri suhu bermusim maksimum, kebanyakan ikan kini paling aktif. Dengan metabolisme yang pesat ini, ikan berkembang, dan mungkin yang lebih penting, makan. Jadi, salah satu aktiviti musim panas pertama untuk kanak-kanak harus melibatkan 3B: umpan, bobbers dan bluegills.
  2. Menaiki bot. Selagi langkah berjaga-jaga keselamatan dipatuhi (jaket keselamatan, bukan bersendirian, dsb.) hampir mana-mana kapal air akan mendapat tempat yang tinggi dalam aktiviti untuk dilakukan semasa percutian musim panas. Bot nelayan adalah sesuatu yang diberikan tetapi kayak, kanu, malah tiub dalam boleh menjadi “hoot” dan salah satu aktiviti musim panas klasik yang agak murah untuk keluarga. Pergi ke Discover Boating untuk beberapa petua dan helah tambahan untuk memastikan anak-anak anda terhibur di atas kapal 6 Penghilang Kebosanan untuk Kanak-kanak & Kanak-Kanak: Edisi Berperahu.
  3. Mendaki. Ini bukan sahaja bagus untuk kecergasan fizikal tetapi, jika anda boleh mengajak kanak-kanak mendengar dan memberi perhatian, tontonan hidupan liar boleh menjadi menarik. Walau bagaimanapun, jika mereka tidak dapat berdiam diri, gunakan mendaki sebagai cara untuk meneroka lokasi memancing yang jauh dan kurang tekanan.
  4. Berbasikal. Satu lagi aktiviti musim panas yang paling popular untuk kanak-kanak. Ia juga mempunyai faedah yang sama seperti mendaki tetapi lebih pantas. Peralatan memancing perlu dikupas dengan ketara dan diikat dengan selamat jika berbasikal gunung ke lubang pancing yang tidak dilalui itu.
  5. Berlatih memancing. Sama ada aktiviti musim panas untuk kanak-kanak di rumah atau aktiviti untuk dilakukan dalam percutian musim panas, anda boleh memasangkan beberapa peralatan memancing asas dengan hula-hoop, Frisbee atau baldi dan mencipta pertandingan casting anak anda sendiri. Jika anda tidak mempunyai palam tuang, tanggalkan cangkuk dari gelang terbelah gewang lama. Pitch, flip, hantar ke atas atau tetapkan sasaran di bawah meja berkelah (kosong!) dan minta mereka mencuba “langkau,” dengan balingan lengan sisi, sama seperti yang anda mungkin perlu mahir untuk membuang di bawah dok atau jeti. Aktiviti yang menyeronokkan untuk kanak-kanak boleh diteruskan di halaman dengan menggabungkan jenis kekili yang berbeza seperti spin-cast, spinning, bait caster atau fly-fishing.

Kerana panas, untuk aktiviti musim panas untuk kanak-kanak, tambah air sahaja. Jika anda tidak berada di atau berhampiran air pada masa ini, teruskan ke sana. Atau jika ia benar-benar panas, semasa kanak-kanak berlatih ketepatan, masa dan kawalan mereka dalam pertandingan casting di halaman, anda boleh cuba mencipta semula hujan lebat secara tiba-tiba dengan memasukkan hos air lama yang baik.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *