5 Aktiviti Halloween untuk Kanak-kanak

Sama ada anda dan anak-anak anda akan tinggal di rumah kerana cuaca buruk atau wabak, berikut ialah lima aktiviti halloween untuk kanak-kanak untuk menjadikan malam paling menyeramkan tahun ini kurang menakutkan…tetapi setiap detik menyeronokkan seperti biasa!

Memancing untuk Gula-gula

Daripada semua perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan bersama kanak-kanak di Halloween, permainan hebat ini berjaya menggabungkan dua kegemaran anda: memancing dan gula-gula! Jika anda sedang mencari aktiviti halloween yang asli di rumah, duduk di atas sofa bersama anak-anak anda dan buang ke lantai untuk hidangan manis bersaiz menyeronokkan menggunakan hanya beberapa batang dari halaman, sedikit tali, magnet kecil dan kertas logam klip yang anda akan tolak melalui kepingan gula-gula Halloween yang dibalut. Anda akan suka merasai hasil tangkapan segar anda pada hari itu, sama seperti ketika keluar di atas air! Dan bercakap tentang, pastikan anda membungkus beberapa gula-gula untuk pengembaraan bot musim luruh anda!

Bakar Kuki Gula-gula Halloween

Anda mungkin sudah membeli gula-gula, dan mungkin terlalu banyak juga. Salah satu aktiviti halloween yang paling lazat di rumah ialah menukar lebihan gula-gula itu menjadi biskut gula-gula Halloween dengan memasukkan Snickers saiz menyeronokkan atau cawan mentega kacang mini ke dalam resipi adunan biskut kegemaran anda. Setelah dibakar, anda dan anak-anak anda akan mempunyai cara baharu untuk merasai dan meraikan Halloween.

Halloween Candy Scavenger Hunt

Mengapakah Kelinci Paskah harus mendapat semua kemuliaan memburu pemulung? Tahun ini, kekal selamat di rumah dan mainkan perburuan gula-gula halloween. Minta setiap kanak-kanak memilih gula-gula kegemaran mereka dan kemudian, dengan hanya menggunakan jenama/bar tersebut, sembunyikan sepuluh gula-gula di dalam dan luar. Kanak-kanak pertama yang menemui semua gula-gula mereka menang dan dapat makan seberapa banyak yang mereka mahu (baiklah, mungkin tidak, tetapi hadiahkan pemenang dengan sekeping gula-gula Halloween tambahan!) Berikut adalah lebih banyak aktiviti dalaman untuk kanak-kanak yang menggemari aktiviti luar yang menarik. .

Bola Tekanan Labu

Jika anda sedang mencari aktiviti Halloween untuk kanak-kanak yang akan membayar dividen lama selepas gula-gula dimakan, buat bola tekanan labu! Apabila pelajaran sekolah hibrid/dalam talian menjadi terlalu berat untuk ibu bapa dan anak pada musim luruh ini, picit bola tekanan jack-o-lantern comel yang diperbuat daripada belon oren dengan mata segi tiga dan gigi yang dilukis dengan penanda hitam, dan diisi dengan biji jagung.

Bilik mengikut Tipu atau Rawatan Bilik

Jika 31 Oktober adalah kemelut pada tahun ini, gerakkan helah atau merawat di dalam rumah. Sediakan stesen gula-gula di dalam setiap pintu rumah anda dan minta kanak-kanak berkostum comel anda berarak di dalam rumah, mengetuk pintu dan mengumpul gula-gula mereka (mempunyai pilihan yang berbeza di setiap pintu untuk meniru pelbagai tangkapan yang biasanya mereka perolehi daripada pelbagai rumah di luar) ialah salah satu perkara paling menyeronokkan untuk dilakukan bersama kanak-kanak di Halloween, dan perkara terbaik seterusnya untuk helah atau rawatan tradisional.

Temui lebih banyak perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan pada hujung minggu pada musim luruh bersama anak-anak anda!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *