5 Aktiviti Air Seronok Untuk Kekal Sejuk Sepanjang Musim Panas

Apabila suhu meningkat, matahari bersinar lebih terang dan anak-anak anda tiba-tiba mempunyai masa tambahan, bergantung pada 5 aktiviti air yang menyeronokkan ini untuk memastikan mereka terhibur dan menyejukkan diri sepanjang musim panas!

Latihan Memukul Belon Air

Terdapat banyak perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan di luar dengan belon air, termasuk pelbagai sukan air seperti aktiviti latihan memukul yang hebat ini. Isi belon dengan air kira-kira sebesar bola lisut, masukkan ke dalam baldi dan keluarkan. Dengan kayu besbol plastik di tangan mereka, lontarkan belon itu kepada anak-anak anda. Apabila mereka “memukul larian rumah”, belon akan meletup dan merendamnya dengan air!

Memancing Bersama Kanak-kanak

Memancing adalah salah satu aktiviti air luar yang klasik. Pergi ke kolam atau tasik tempatan anda dengan batang, kotak jus dan kotak peralatan serta beberapa kerusi. Menangkap ikan adalah bonus, yang paling penting ialah meluangkan masa bersama, bercerita jenaka dan membuat kenangan.

Limbo Cecair

Aktiviti air yang menyeronokkan tidak menjadi lebih kelakar daripada limbo cecair! Apa yang anda perlukan hanyalah hos taman dengan muncung dan tekanan air yang baik untuk mencipta salah satu aktiviti luar yang terbaik untuk kanak-kanak. Tembak air dalam garisan lurus selari dengan tanah — ini ialah “kayu limbo”. Lihat betapa rendahnya anak-anak anda dengan membongkok ke belakang (tidak membongkok atau merunduk!) sambil berjalan di bawah air tanpa sebarang bahagian badan mereka basah!

Berperahu Pontoon

Jika anda mencari perkara untuk dilakukan di luar musim panas ini bersama keluarga anda, kemaskan makan tengah hari berkelah, pergi ke tasik dan sewa bot pontun. Pastikan anda memakai pakaian mandi anda untuk melompat atau turun ke dalam air dan menyejukkan badan apabila motor dimatikan dengan selamat.

Buih DIY

Apa yang anda perlukan untuk aktiviti air yang menyeronokkan ini ialah air suam, sabun pinggan mangkuk, sirap jagung ringan dan pembersih paip. Campurkan air dengan sirap pada 8 hingga 1 catuan (8 cawan air dan 1 cawan sirap, sebagai contoh), kemudian tambah dua kali lebih banyak sabun pinggan (2 cawan, dalam senario ini) dan kacau. Tuangkan ke dalam bekas yang lebih kecil untuk diakses dengan mudah oleh anak-anak anda dan dengan pembersih paip yang dibengkokkan ke dalam bentuk yang menyeronokkan sambil tongkat gelembung, anda telah membuat aktiviti air luar DIY yang menyeronokkan!

Mencari lebih banyak perkara yang menyeronokkan untuk dilakukan di luar? Lihat 6 aktiviti ajaib untuk kanak-kanak ini.

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *