5 Aksesori Bot Yang Memudahkan Perjalanan Memancing

Aksesori bot tertentu boleh memudahkan pencarian dan menangkap ikan. Contohnya, setiap bot boleh mendapat manfaat daripada set elektronik yang baik untuk membantu navigasi dan mencari tempat memancing yang produktif. Jenis aksesori bot nelayan lain boleh membantu anda mendekati tempat dengan senyap, memastikan peralatan memancing anda teratur dan mengukur tangkapan anda untuk memastikan anda mematuhi undang-undang had saiz.

Maksimumkan masa yang anda luangkan di atas air bersama keluarga anda dengan melabur dalam beberapa aksesori bot praktikal.

1. Pakej Elektronik Pencari Ikan/GPS

Pencari ikan boleh membantu anda mencari struktur, seperti drop-off atau tepi rumpai, yang menahan ikan. Selain itu, sistem GPS/navigasi yang baik boleh membantu anda menavigasi badan air yang tidak dikenali dan menjejaki tempat memancing atau titik laluan kegemaran anda. Walaupun terdapat pelbagai jenis pakej elektronik di pasaran, cari pakej yang mesra pengguna dan mempunyai skrin anti silau.

2. Baldi Pengurusan Talian Terbang

Jika anda bercadang untuk menerbangkan ikan dari bot anda, anda mungkin ingin melabur dalam baldi pengurusan talian lalat yang akan memastikan tali lalat anda tidak berselirat semasa menghantar. Baldi pelucutan boleh menghalang talian lalat anda daripada tersangkut pada tali atau motor trolling dan menghalangnya daripada bertiup dari bot. Jika anda ingin menumpukan pada memancing dan bukannya menguraikan simpulan pada tali lalat anda, baldi pengurusan tali lalat ialah salah satu aksesori memancing bot yang mesti anda miliki.

3. Motor Trolling

Motor trolling ialah aksesori bot yang akan membantu anda menggerakkan bot anda tanpa menggunakan enjin sangkut yang kuat – yang bermaksud anda akan dapat mencari dan menangkap lebih banyak ikan. Motor trolling hari ini juga membolehkan bot untuk kekal di satu tempat dengan bekerja melawan arus atau angin tanpa perlu menggunakan sauh fizikal yang berat. Apabila bercakap tentang aksesori bot bass, aksesori bot nelayan kecil atau aksesori bot pontoon; motor trolling telah menjadi satu kemestian untuk memancing dengan lebih cekap.

4. Pembaris Ikan

Jika anda bercadang untuk membawa pulang beberapa hasil tangkapan anda untuk makan malam, pembaris ikan ialah aksesori bot nelayan yang penting untuk ada di atas kapal. Anda memerlukan pembaris ikan untuk memastikan mana-mana “penjaga” berada dalam peraturan memancing negeri. Beberapa pembaris ikan di pasaran dibuat dengan sokongan pelekat yang boleh anda sapukan terus pada bot, kayak atau papan dayung. Cari pembaris ikan buih EVA sel tertutup yang tahan lama, terapung dan mudah dibersihkan.

5. Penyejuk dengan Pemegang Rod

Jika anda sedang mencari aksesori yang menarik untuk bot (bermaksud) yang membantu mengatur, terutamanya untuk memaksimumkan ruang pada bot kecil atau kayak, cari penyejuk yang mempunyai pemegang rod terbina dalam. Dengan cara ini, anda boleh menyimpan makanan dan minuman sejuk di atas kapal sambil mempunyai tempat yang mudah untuk menyimpan beberapa batang tambahan.

Memandangkan anda mengetahui tentang beberapa aksesori bot yang boleh memudahkan perjalanan memancing anda yang akan datang, jangan lupa pastikan anda mempunyai semua peralatan keselamatan berperahu yang diperlukan sebelum menaiki air.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *