4 Tempat untuk Membasahi Talian pada Hari Memancing Kebangsaan

Jika anda tidak pernah mendengar tentang Hari Memancing Kebangsaan, ia adalah hari apabila pemancing di mana-mana digalakkan untuk mengambil pancing dan merasai faedah yang dikaitkan dengan masa di atas air. Kajian telah menunjukkan bahawa memancing merendahkan tahap kortisol anda (atau dikenali sebagai hormon tekanan), mengurangkan kebimbangan, dan menggalakkan kelonggaran.

Cuti Hari Memancing Kebangsaan

Bilakah Hari Memancing Kebangsaan? Hari Memancing Kebangsaan ialah hari istimewa yang akan datang pada 18 Jun – ia adalah masa yang sesuai untuk pemancing berpengalaman dan pendatang baru untuk menuju ke laluan air awam terdekat untuk berehat seketika. Jika anda memerlukan beberapa idea tentang tempat untuk memancing pada Hari Memancing Go (18 Jun ini lihat cadangan ini. Hari ini berbeza daripada Hari Ikan Kebangsaan, yang berlangsung pada bulan Disember, dan Hari Migrasi Ikan Sedunia, yang berlangsung pada 21 Mei .

1. Taman Negeri

Sungai, anak sungai, tasik, kolam, dan pinggir pantai selalunya terletak dalam sempadan taman negeri berdekatan. Semak tapak web taman negeri yang paling dekat dengan tempat tinggal anda untuk melihat sama ada memancing dibenarkan dalam lingkungan taman. Sesetengah negeri, seperti Texas, malah menganjurkan program yang membolehkan anda memancing secara percuma di taman negeri. Apa yang anda perlu lakukan ialah membawa peralatan memancing dan keluarga anda ke taman negeri, membayar yuran kemasukan, dan anda bersedia untuk memancing (pastikan anda menyemak peraturan memancing, bersama-sama dengan sebarang garis panduan mengenai laluan air yang mungkin ditangkap dan dilepaskan. sahaja).

2. Jeti Memancing

Dermaga memancing menyediakan akses, struktur, dan kadangkala kedai umpan dan tandas bersih. Ia juga merupakan tempat yang bagus untuk lawatan memancing keluarga kerana mudah untuk kanak-kanak berehat apabila gigitannya perlahan. Perjalanan ke jeti memancing pantai boleh digabungkan dengan perjalanan membedil pantai, pertandingan membina istana pasir atau makan tengah hari berkelah.

3. Kolam Bandar Awam

Walaupun anda tinggal di bandar besar seperti Orlando atau New York, selalunya terdapat kolam bandar awam berdekatan yang menyediakan peluang untuk memancing. Kawasan Orlando mempunyai beberapa kolam bandar seperti Barnett Park Frog Pond, Bear Creek Park, Lake Island Park dan Lake Santiago. Central Park di New York juga menawarkan tangkapan dan tangkapan memancing di dalam taman untuk spesies seperti crappie hitam, sunfish biji labu, pemetik rantai, ikan keli, bass, ikan mas dan bluegill.

4. Pantai Tasik

Gunakan peta Tempat Memancing dan Bot untuk mencari pinggir pantai tasik awam atau pelancaran bot berhampiran tempat tinggal anda semasa merancang hari memancing. Jika akses kepada memancing adalah mudah, anda perlu keluar dan melakukannya dengan lebih kerap. Keselesaan juga penting untuk membantu memastikan perjalanan singkat apabila membawa anak-anak memancing untuk beberapa kali pertama. Lebih sedikit masa perjalanan bermakna lebih banyak masa untuk berehat bersama keluarga sambil bergelumang dengan tangkapan tersebut.

Kini anda mempunyai jawapan kepada soalan, “Bilakah Hari Memancing Kebangsaan?” Keluar di atas air pada 18 Jun ini dan galakkan rakan anda untuk melakukan perkara yang sama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *