4 Tempat Menakjubkan untuk Mengalami Perahu di Barat Laut

Pengalaman menaiki bot di Barat Laut diserlahkan dengan pemandangan gunung yang indah dan pantai berhutan yang subur. Tasik air tawar yang tenang di sini menawarkan pengembaraan untuk pengembara bot dari setiap tahap kemahiran, manakala tempat seperti Puget Sound dan Columbia River lebih sesuai untuk mereka yang mempunyai lebih banyak pengalaman di belakang.

Sama seperti perjalanan bot yang lain, pastikan anda mempunyai pendaftaran bot anda dan semua peralatan keselamatan yang diperlukan sebelum menaiki bot di Pacific Northwest.

Tertanya-tanya di mana untuk menaiki bot secara khusus semasa anda berada di sana? Ketahui tentang beberapa destinasi berperahu Barat Laut Pasifik yang paling popular

1. Tasik Ross, Washington

Terletak 34 batu dari Seattle, Tasik Ross ialah permata berperahu yang terletak di dalam hutan belantara gunung yang lasak. Anda boleh menikmati pemandangan North Cascades yang menakjubkan, mengalami perkhemahan dalam bot, dan memancing ikan trout pelangi yang besar. Akses terbaik adalah melalui teksi air yang disediakan oleh Seattle City Power and Light on Diablo Lake, boleh diakses melalui Diablo Dam Road antara penanda batu 127 dan 128.

2. Tasik Chelan, Washington

Terletak di bahagian utara-tengah negeri, akses ke Tasik Chelan adalah mudah kerana beberapa pelancaran bot awam serta tapak perkhemahan bot. Pelaut rekreasi dan pencinta sukan air sering menamakan Tasik Chelan sebagai tempat berperahu barat laut kegemaran kerana perairan jernih yang indah di tasik sepanjang 50.5 batu ini.

3. Sungai Columbia, Oregon

Perjalanan yang tertumpu pada menaiki bot di Barat Laut Pasifik tidak akan lengkap melainkan ia bermakna sekurang-kurangnya beberapa hari di Sungai Columbia. Sebagai sungai terbesar di Barat Laut Pasifik, Columbia kaya dengan sejarah dan tempat berlabuh. Rancang untuk merentasi Saluran Multnomah menuju ke hulu ke Portland di mana anda akan menemui banyak tambatan bot dan peluang memancing utama untuk salmon Chinook yang dikendalikan musim bunga.

4. Puget Sound, Washington

Lebih daripada sekadar pintu masuk ke teluk terpencil dan pantai yang indah, South Puget Sound adalah rumah kepada beberapa Taman Negeri yang menakjubkan. Kunjungi Taman Negeri Penrose Point, Taman Negeri Pulau Cutts dan Taman Negeri Jarrell Cove. Pastikan anda merujuk carta air pasang tempatan sebelum keluar kerana arus dan pasang surut boleh berbeza-beza secara mendadak.

Selepas membaca tentang tempat-tempat ini, bagaimana anda tidak bersedia untuk menaiki bot di Barat Laut? Kemas kamera anda dan lapisan asas anda kerana laluan air Barat Laut Pasifik yang indah sedang menunggu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *