4 Spesies untuk Ditangkap dalam Perjalanan Memancing Musim Bunga Keluarga

Apabila cuaca sejuk yang berlarutan dan cuaca yang lebih panas menyeru kami untuk kembali ke luar, rebut peluang untuk merancang aktiviti menarik untuk keluarga. Sudah tiba masanya untuk kembali ke alam semula jadi dan menikmati faedah mental dan fizikal yang datang dengan menghabiskan masa di luar rumah. Perjalanan memancing musim bunga ialah sebab yang bagus untuk melawat tempat baharu, mencuba pelbagai gaya memancing dan menemui spesies unik. Berikut ialah empat perjalanan memancing musim bunga keluarga untuk mula merancang sekarang.

1. Bes Belang di Maryland

Musim bunga membawa penghijrahan striper di sepanjang pantai Maryland, Virginia dan New Jersey. Apabila airnya hangat, ikan siakap belang bergerak ke pedalaman menuju tempat pemijahan mereka di Teluk Chesapeake dan sungai pasang surut. Ikan yang lapar ini menjadikan hari memancing yang penuh aksi dan peluang untuk menangkap ikan besar.

2.Peacock Bass di Florida

Bosan dengan memancing bass largemouth yang sama? Campurkan perjalanan memancing anda dengan ikan siakap merak eksotik—berwarna-warni, bertempur keras dan biasa ditemui di terusan dan tasik bandar di seluruh Florida Selatan. Percutian subtropika yang sempurna dan gaya memancing yang mudah diakses yang boleh dinikmati seisi keluarga.

3. Gendang Merah di Louisiana

Senarai perjalanan memancing musim bunga tidak lengkap tanpa memancing merah di Louisiana. Cuaca yang hebat, aktiviti yang banyak untuk menghiburkan keluarga dan ikan merah bertaraf dunia menjadikan destinasi ini sebagai destinasi popular. Pergerakan umpan tahunan membakar ikan merah yang lapar di sepanjang pantai, tidak sabar-sabar untuk makan apa sahaja yang anda lemparkan kepada mereka.

4. Bekerja di Hawaii

Memancing musim bunga di Hawaii bermaksud mahi. Pilih untuk bercuti ke destinasi tropika ini di mana anda tidak perlu pergi jauh ke luar pesisir untuk menangkap ikan yang cantik ini. Apabila memancing selesai, cuba melayari, mendaki, atau hanya bersantai di pantai.

Dapatkan lebih banyak idea untuk lawatan memancing keluarga dan tempah idea anda sebelum cuti musim bunga berlalu. Jika anda melawat buat kali pertama atau mencuba spesies baharu, tempah panduan memancing tempatan untuk menunjukkan tali kepada anda. Nikmati!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *