4 Sebab Mengambil Kursus Keselamatan Bot

Kursus keselamatan menaiki bot mengandungi banyak maklumat berharga. Keperluan dan kandungan berbeza mengikut negeri, jadi lawati halaman web pendidikan perahu negara anda dan semak kursus keselamatan bot yang diperlukan, jika ada. Sebagai contoh, Idaho dan Alaska tidak memerlukan pendidikan keselamatan menaiki bot tetapi di negeri lain faktor seperti umur pengendali dan saiz bot mungkin menentukan jika diperlukan. Walaupun tidak diperlukan, berikut adalah empat sebab untuk mengikuti kursus keselamatan menaiki bot.

1. Bot Baharu… atau Bot

Jika anda baru untuk berperahu, anda memerlukan semua maklumat ini. Fikirkan kursus keselamatan bot seperti persediaan untuk lesen memandu bot anda. Pendidikan berperahu asas ini akan membantu dengan syarat, peraturan dan kesedaran tentang perkara yang perlu dilakukan dalam pelbagai senario. Dan walaupun anda mempunyai pengalaman menaiki bot, jika anda tidak pernah mengikuti kelas keselamatan bot, mengikuti kursus itu akan memastikan tiada isu undang-undang. Atau, jika anda telah menaik taraf kepada kelas bot baharu yang lebih besar, atau mungkin bot layar, maka maklumat terkini yang baru berkenaan akan dilindungi.

2. Badan Air Baru

Peraturan dan sebutan berbeza antara beberapa laluan air. Tidak mengetahui maklumat khusus kawasan ini boleh menakutkan dan berbahaya. Sebagai contoh, terdapat penambahan yang agak kecil, tetapi penting (persegi kuning atau segi tiga) hanya terdapat pada pelampung penanda laluan air antara pantai dan anda perlu tahu bahagian mana yang perlu dilalui dan bila.

3. Keselamatan

Kursus latihan keselamatan bot bukan sahaja dapat membantu mencegah kecederaan pengendali, tetapi juga penumpang dan orang lain di atas atau berhampiran air, jika anda mempelajari peraturan, penanda dan prosedur. Senarai peringatan peralatan keselamatan bot juga disertakan. Lebih 70% daripada semua kemalangan menaiki bot dilaporkan sebagai kesilapan manusia. Mengambil kursus keselamatan bot mengurangkan risiko itu dengan membantu membuat persediaan untuk membuat keputusan jika salah satu daripada detik cemas, “bagaimana jika” berlaku.

4. Mesra Pengguna

Sesetengah pengendali lebih suka kursus keselamatan menaiki bot secara peribadi. Yang lain lebih suka kemudahan kursus keselamatan bot dalam talian. Saya baru sahaja menyelesaikan peperiksaan menaiki bot dalam talian Pennsylvania. Format ini membenarkan saya berhenti dan mula semula apabila terganggu dan menyesuaikannya dengan jadual saya. Walaupun beberapa kandungan keselamatan bot akan termasuk dalam kategori akal, komponen lain membantu menyediakan bot dan laluan air yang lebih besar. Terdapat juga arahan mengenai knot dan saya berterima kasih atas animasi interaktif untuk berlatih. Dan berlatih. Dan berlatih.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *