4 Komponen Ramalan Perahu

Sebaik-baiknya, adalah bagus untuk dapat membawa bot keluar setiap hari. Tetapi, untuk keselamatan dan keselesaan penumpang anda, adalah idea yang baik untuk memantau ramalan bot atau ramalan cuaca bot untuk lebih spesifik. Beri perhatian kepada sistem tekanan rendah (ribut) dan sistem tekanan tinggi (langit biru) dan bagaimana ia mempengaruhi keadaan di atas air. Kadangkala cuaca berperahu tidak sejajar dengan hujung minggu pada kalendar.

kerpasan

Soalan pertama pada kebanyakan radar ramalan bot setiap orang, jika anda mahu, ialah, “adakah hujan?” Ya, kami berada di atas bot dan mungkin terdapat sedikit percikan, bermain ski atau berenang, tetapi kami mahu basah dengan syarat kami. Timbang kebarangkalian dan risiko hujan mengikut krew anda. Sebagai contoh, jika terdapat beberapa aksi panas menangkap walleye, hujan boleh diabaikan dengan mudah. Walau bagaimanapun, jika kanak-kanak berada di atas bot, walaupun taburan cahaya benar-benar boleh meredakan mood dan anda juga boleh kembali ke tanjakan.

Suhu

Terlalu panas atau terlalu sejuk boleh menimbulkan komplikasi untuk semua. Saya benar-benar menolak had musim sejuk lalu apabila saya membawa ibu bapa saya memancing pada pertengahan 30-an dengan angin yang kebas dan kebas jari. Kemudian sekali lagi, banyak daripada ini bergantung kepada memancing. Jika kami mendaratkan salah satu pike raksasa yang mengejek kami, mungkin kami tidak akan merasai kesejukan. Mungkin.

Angin

Selalunya musuh terbesar saya menaiki bot, terdapat angka mph angin yang jika ia muncul dalam ramalan bot luar pesisir, perjalanan akan dijadualkan semula. Cincang sederhana pada air adalah baik; malah, ia kerap membakar ikan. Walau bagaimanapun, jika anda tidak dapat mengawal kedudukan bot atau jika terdapat goyangan yang cukup untuk membuat anak kapal mabuk laut, cuba lagi pada lain masa.

Keadaan Air

Walaupun ramalan cuaca berperahu adalah jelas, hangat dan tenang, keadaan air daripada hujan baru-baru ini mungkin masih perlu dipertimbangkan. Jika air masih tinggi dan berlumpur, serpihan dahan dan kayu balak boleh menyukarkan perjalanan bot yang selamat. Ia mungkin mengambil masa beberapa hari untuk tasik atau sungai pulih kepada keadaan selamat.

Bersama-sama dengan memastikan pendaftaran bot anda dikemas kini, dengan memantau cuaca sebagai sebahagian daripada asas bot anda, anda boleh membantu kanak-kanak menikmati masa mereka di atas air dan juga tidak sabar-sabar untuk ramalan bot seterusnya adalah menguntungkan.

BoatingForecast640x280.jpg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *