4 Cara Seronok untuk Menikmati Menaiki Bot

Musim panas bermakna percutian. Air adalah elemen popular untuk percutian yang hebat dan oleh itu, begitu juga bot. Terdapat pelbagai jenis bot. Saya biasanya berada di atas bot untuk memancing tetapi ada cara lain yang menyeronokkan anda boleh menggunakan bot.

Idea Menaiki Bot yang Seronok

  1. Pelayaran makan malam. Semasa perjalanan anda pada musim panas ini, semak untuk melihat sama ada terdapat pelayaran makan malam matahari terbenam atau lawatan bersiar-siar di pelabuhan. (Anda mungkin boleh melakukan beberapa peninjauan tempat memancing yang berpotensi.)
  2. Melihat hidupan liar. Semasa mendayung sampan secara senyap-senyap di tasik atau sungai yang kecil dan terpencil, anda tidak pernah tahu apa yang anda mungkin lihat. Sediakan kamera anda.
  3. Tiub atau ski air. Apa yang lebih baik daripada berjalan pantas di atas air? Melangkah laju di atas air sambil ditarik.
  4. Senaman. Berkayak, sama ada dengan mengayuh atau mendayung, boleh mengembalikan keseronokan dalam senaman.

Setiap bot adalah boleh tukar. Sukar untuk tidak tersenyum dengan angin di wajah anda semasa anda meluncur melintasi permukaan aneh dan beralun ini. Cuba pelbagai jenis bot apabila anda mendapat peluang. Contohnya, jangan lepaskan jemputan untuk menaiki bot bersama rakan. Atau, jika anda mengikuti kejohanan memancing, syarikat bot atau motor sangkut sering menawarkan tunggangan ujian untuk merasai model terbaharu mereka. Anda mungkin menemui aktiviti kegemaran anda yang seterusnya. Dan jika anda memutuskan untuk membeli, mendapatkan pendaftaran bot agak tidak menyakitkan.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *