4 aktiviti luar keluarga untuk musim bunga

Ia adalah masa tahun itu lagi, apabila orang di seluruh negara mula memikirkan tentang keseronokan keluarga di luar. Fros terakhir akan tiba tidak lama lagi, jadi sudah tiba masanya untuk meletakkan bunga dan sayur-sayuran itu ke dalam tanah, keluar ke atas air dan mengisi hari anda dengan aktiviti luar keluarga yang menyeronokkan. Berikut ialah 4 perkara yang menarik untuk dilakukan di luar rumah pada musim bunga ini, termasuk sudah tentu, menaiki bot pontun!

1. Berperahu Pontoon

Ketika kami perlahan-lahan bangkit dari dua belas bulan yang mencabar, raikanlah dengan pelayaran yang lancar secara literal dengan menaiki bot pontun sebagai sebuah keluarga! Keseronokan keluarga luar di atas bot pontun adalah mudah kerana:

  • Anda boleh memuatkan seisi keluarga, dan mungkin juga beberapa rakan!
  • Semua orang boleh memancing dari bot ponton berkat kestabilannya di atas air.
  • Bot pontun agak mudah untuk dipandu.

Sama ada anda menyewa atau membeli bot pontoon, jadikan 2021 tahun anda menikmati hujung minggu keluarga yang lebih menyeronokkan di atas air!

2. Tanam Taman

Tidak ada kepuasan serta-merta dalam menanam taman, melainkan anda mengira keseronokan utama untuk membenamkan tangan anda ke dalam tanah yang sejuk, tetapi apakah yang lebih menggembirakan daripada melihat buah-buahan (atau lebih tepatnya, sayur-sayuran) semasa anda bersalin? Menanam taman – sama ada di dalam tanah, katil yang ditinggikan atau hanya beberapa herba dalam pasu – adalah salah satu aktiviti luar keluarga terbaik yang boleh anda lakukan pada musim bunga.

3. Ambil Kanak-kanak Memancing

Beberapa perkara untuk dilakukan di luar rumah menjerit, “Hujung minggu keluarga yang menyeronokkan,” lebih daripada pergi ke lubang memancing kegemaran dengan orang kegemaran anda. Pada musim bunga ini, pastikan anda membawa anak-anak anda memancing sekurang-kurangnya sebulan sekali kerana masa yang dihabiskan untuk ikatan adalah tidak ternilai dan kerana memancing adalah salah satu aktiviti luar yang terbaik untuk kanak-kanak.

4. Galakan Rocks

Inginkan cara yang mudah dan menyeronokkan untuk membuatkan orang lain dalam komuniti anda berasa dilihat dan disayangi? Dengan aktiviti luar yang artistik dan terapeutik bersama kanak-kanak ini, anda mengumpul batu licin di mana anda akan melukis pemandangan ceria (pelangi, senyuman, hati, dll) dan menulis mesej manis seperti, “Jadilah Baik Kepada Diri Sendiri,” “Anda Cukup,” “Kegembiraan,” dan “You Rock.” Setelah kering, letakkan batu berwarna-warni anda di taman tempatan dan di sepanjang kaki lima untuk orang ramai mencari, tersenyum dan mudah-mudahan, diceriakan olehnya. Apabila bercakap mengenai aktiviti luar keluarga, tiada apa yang lebih baik daripada menjaga satu sama lain.

Mencari lebih banyak keseronokan keluarga luar? Lihat 7 aktiviti luar keluarga ini untuk berseronok di dalam dan di sekitar air!

Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *