30 Aktiviti Musim Panas Luar Murah

Musim panas hampir berakhir dan kemungkinan besar, anda sudah ketandusan idea untuk aktiviti musim panas yang murah untuk menyibukkan anak-anak anda. Berikut ialah senarai besar 30 aktiviti musim panas luar yang bijak dan murah yang pasti menggembirakan remaja lelaki, dan pastikan belanjawan bulanan anda sentiasa teratur!

Buat Carta Membaca Buku untuk Menggalakkan Membaca Musim Panas Luaran

Ini adalah salah satu aktiviti musim panas percuma yang terbaik kerana semua kanak-kanak perlukan poster, penanda, kad perpustakaan dan tempat teduh di bawah pokok.

Memancing Musim Panas

kanak-kanak memancing-500x300.jpg

Pergi ke lubang berair tempatan anda untuk memancing musim panas!

Memerhati burung

Pinjam buku memerhati burung dari perpustakaan dan lihat bilangan yang dapat dilihat oleh anak anda.

Fotografi Golden Hour

Detik-detik sebelum matahari terbenam dipanggil jam emas kerana cahayanya hangat dan hebat. Ini adalah salah satu aktiviti musim panas luar yang paling kreatif untuk kanak-kanak!

Jalan-jalan Loop

Mencari cara baharu untuk berjalan kaki yang sama memberi anda salah satu aktiviti luar yang murah yang terbaik.

Melukis

Daripada burung hingga pokok, melukis dunia luar tidak memerlukan kos satu sen pun jadi ia sentiasa menjadi salah satu aktiviti musim panas luar yang murah.

Permainan Air

main air-500x300.jpg

Dengan hos atau pemercik, permainan air di luar benar-benar menjadikan musim panas lebih sejuk!

Larian Berhalangan

Membelek-belek gelung hula lama, baldi atau apa-apa sahaja untuk melompat atau melepasi, dan reka bentuk laluan berhalangan di belakang rumah.

Mulakan Kelab Buku YA

Salah satu aktiviti musim panas luar untuk remaja yang mendambakan sosialisasi IRL! Minta mereka bermula dengan siri The Diviners Libba Bray dan saksikan kelab mereka berkembang.

Majlis Teh Luar

Dengan anak patung atau ahli keluarga, pesta teh adalah salah satu aktiviti musim panas luar yang paling manis untuk kanak-kanak.

Permainan Wiffle Ball All-Star

Pilih pasukan dan mainkan klasik pertengahan musim panas anda sendiri, lengkap dengan pertandingan larian rumah!

Seni Kapur Kaki Lima

kapur-seni-500x300.jpg

Rumah, kucing, kapal terbang? Apakah yang akan dilukis oleh anak-anak anda dengan kapur kaki lima?

Hopscotch

Sekarang gunakan kapur kedai dolar itu untuk membuat gelanggang hopscotch!

Pesta Tarian Luar

Telefon + pembesar suara bluetooth anda sudah + Taylor Swift = pesta tarian epik!

Cat Kindness Rocks

Kumpulkan batu-batu licin dan lukis pemandangan yang cantik dan mesej positif seperti, “anda gegar,” kemudian taburkannya di sekitar kawasan kejiranan.

Jualan Halaman

Minta anak-anak anda membersihkan bilik permainan untuk bukan sahaja salah satu aktiviti luar musim panas yang murah, tetapi aktiviti yang boleh menjana pendapatan anda!

Lemonade Stand

Bercakap tentang membuat beberapa dolar, adakah terdapat aktiviti musim panas luar untuk remaja yang lebih baik daripada gerai air limau klasik?

Sukarelawan

Mungkin jiran yang lebih tua memerlukan tanaman mereka disiram atau halaman dibersihkan. Ini adalah salah satu aktiviti musim panas yang murah yang memberi kembali!

Memerhati bintang

Cari buruj atau hanya memandang dengan hairan ke langit malam.

Perkhemahan Belakang Rumah

perkhemahan-belakang rumah-500x300.jpg

Tiada bayaran perkhemahan di belakang rumah!

Sukan Olimpik belakang rumah

Selepas menonton rutin lantai, perlawanan bola sepak dan perlumbaan lari berganti-ganti, ubah halaman anda menjadi venue olimpik. Terbang ke Tokyo mahal tetapi aktiviti musim panas luar yang murah ini tidak!

Pergi Berenang

Jika anda, ahli keluarga atau rakan mempunyai kolam, anak sungai atau tasik tempatan, luangkan masa sehari untuk berenang dengan selamat.

Al Fresco Buat Percaya

Kami semua telah jatuh cinta dengan makan di kawasan terbuka! Galakkan anak-anak anda membuka restoran luar yang berpura-pura dan buat menu menggunakan makanan yang dibuat-buat atau makanan ringan sebenar.

Baca Puisi Mary Oliver

Diilhamkan oleh alam semula jadi dan sangat mudah diakses, penyair yang memenangi Hadiah Pulitzer ini akan membantu menghubungkan kanak-kanak dengan dunia semula jadi.

Cuci Kereta, Basikal dan Anjing

Satu baldi air sabun, span dan tuala menambah kepada membersihkan kereta, basikal dan anjing pada musim panas ini!

Eksperimen Sains

Salah satu aktiviti musim panas luar yang paling meriah untuk kanak-kanak melibatkan tidak lebih daripada dua liter botol Diet Coke dan pudina Mentos!

Sorok cari

Bermain sorok-sorok di luar tidak memerlukan kos satu sen pun.

Tanam Taman

taman-tanaman-500x300.jpg

Daripada taman sayur-sayuran kepada pasu dengan tanaman tahunan berwarna-warni, menanam dan menjaga taman adalah salah satu aktiviti musim panas yang murah.

Perarakan Buih

Minta anak-anak anda dan rakan-rakan mereka membentuk barisan dan berbaris sambil meniup buih.

Seluruh Dunia Satu Tahap

Diilhamkan oleh siri teater legenda Shakespeare in the Park di New York City, berikan anak-anak anda inspirasi untuk menulis drama pendek dan melakonkan mereka di ‘pentas’ di halaman pada musim panas ini.

Lihat lebih banyak aktiviti luar musim panas untuk anda dan anak-anak anda!


Jeff Bogle

Jeff Bogle

Jeff ialah bapa kepada anak perempuan remaja, pengembara yang gemar, jurugambar dan penulis bebas. Dia menulis cerita tentang perjalanan keluarga, rekreasi luar, alam sekitar, keibubapaan dan banyak lagi untuk Fodor, Reader’s Digest, Majalah Ibu Bapa, Good Housekeeping, PBS dan Esquire, antara penerbitan lain. Cari dia di blognya, OWTK.com dan di Instagram @OWTK. Jeff juga merupakan penerbit zine sastera suku tahunan, Stanchion

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *