3 Sumber Cara Mendapatkan Insurans Bot

Malangnya, kadangkala harta kita rosak. Dan bot, walaupun dalam simpanan atau treler, tidak kebal. Ribut, kecurian, perlanggaran atau kebakaran adalah sebab yang baik untuk melihat insurans pemilik bot. Insurans bot nelayan liabiliti mungkin diperlukan untuk diterima di beberapa marina, atau jika anda beroperasi di kawasan yang mempunyai trafik bot padat, ini akan membantu melindungi daripada tindakan undang-undang daripada kerosakan yang mungkin berlaku disebabkan bot anda.

Harga perlindungan, sudah tentu, adalah faktor penentu besar dengan insurans bot. Dan sukar untuk dibayangkan untuk setiap kemungkinan yang boleh menjadi salah, tetapi luangkan masa anda dan baca cetakan halus. Sebagai contoh, nampaknya kebanyakan insurans bot tidak akan melindungi kerosakan daripada jerung. Mungkin sesuatu yang perlu diingat sebelum memulakan baris chum anda yang seterusnya. Ingat untuk sentiasa memastikan pendaftaran bot anda dikemas kini.

  1. Semasa menyiasat cara mendapatkan insurans bot, tempat yang baik untuk bermula adalah dengan menyemak dengan ejen yang mengendalikan insurans anda untuk kereta dan/atau rumah pada masa ini. Mereka akan dapat menerangkan semua butiran dan pelbagai polisi yang tersedia, jumlah boleh ditolak dan perkara yang dilindungi. Contohnya, jika anda mempunyai sampan atau bot yang lebih tua, kecil dan perlahan, mungkin dengan hanya motor trolling elektrik, anda berkemungkinan kecil akan menyebabkan kerosakan kepada orang lain dan insurans pemilik rumah anda mungkin telah melindungi anda. Mungkin juga terdapat diskaun yang ditawarkan kepada bot yang selamat, seperti mereka yang, semasa belajar menaiki bot, telah menamatkan kursus keselamatan bot.
  2. Anda tidak perlu bersusah payah mencari di internet untuk mencari syarikat insurans pemilik bot kompetitif yang lain. Di sini, anda akan dapat menyiasat apabila anda “berperasaan” dan mengikut jadual anda. Petua lain mengenai cara mendapatkan insurans bot adalah pastikan anda membaca ulasan pelanggan. Sejauh manakah kedudukan syarikat sejauh kebolehcapaian untuk perkhidmatan tuntutan? Adakah mereka menjelaskan dengan jelas tentang peralatan yang dilindungi atau tidak seperti sauh, alatan atau elektronik?
  3. Satu lagi sumber maklumat yang baik ialah bot lain. Walaupun ini tidak semenarik pemula perbualan seperti bertanya tentang bagaimana ikan menggigit, tetapi ia hanya boleh mengelakkan sakit kepala kewangan.

Harga perlindungan, sudah tentu, adalah faktor penentu besar dengan insurans bot. Dan sukar untuk membayangkan setiap perkara yang mungkin berlaku, tetapi luangkan masa anda dan baca cetakan halus. Sebagai contoh, nampaknya kebanyakan insurans bot tidak akan melindungi kerosakan daripada jerung. Mungkin sesuatu yang perlu diingat sebelum memulakan baris chum anda yang seterusnya. Ingat untuk sentiasa memastikan pendaftaran bot anda dikemas kini.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *