3 Spesies untuk Memancing Musim Gugur di Minnesota

Bagi kebanyakan pemancing, masa terbaik sepanjang tahun untuk memancing Minnesota ialah musim gugur. Banyak ikan akan menggigit sepanjang tahun seperti ikan keli, crappie dan sunfish tetapi terdapat peralihan ikan yang boleh diramalkan yang boleh membantu anda mengetahui cara menangkap ikan di negeri yang dipenuhi tasik ini, serta banyak lagi negeri utara yang berkaitan. Berikut adalah beberapa petua memancing musim luruh Minnesota yang perlu diingat.

Di manakah ikan menggigit di Minnesota?

Memancing musim luruh di lokasi Minnesota selalunya lebih cetek daripada musim panas. Apabila suhu menjadi sejuk, ikan yang mungkin mengelak panas musim panas di bahagian yang lebih dalam biasanya mula bergerak lebih dekat ke pantai, sering memasuki anak sungai. Pergerakan tradisional ini juga bertepatan dengan pemijahan shad gugur. Corak Minnesota memancing bass jatuh standard akan termasuk umpan renang tiruan shad, umpan spinner dan gewang atas air. Ikan-ikan ini sering berkumpul dalam “pek serigala” pada tahun ini jadi apabila anda menjumpainya, mungkin ada yang lain di sekelilingnya. Mengikut DNR Minnesotaanda mungkin mahu mula membuat pemutus dalam aliran yang diabaikan di bahagian timur-tengah negeri.

Memancing Walleye Terbaik di Minnesota

Siapa yang boleh memikirkan memancing musim gugur di Minnesota tanpa memikirkan walleye? Memancing walleye terbaik di Minnesota boleh dilakukan semasa bulan-bulan sejuk ini. Jika ingin meletakkan fillet dalam peti sejuk beku, had harian ialah 6 tetapi hanya satu boleh melebihi 20″, untuk membantu melindungi dewasa bertelur besar. Gigitan walleye cetek jatuh sering berlaku pada waktu malam, apabila ikan yang biasanya lebih dalam ini boleh ditangkap dari pantai dengan umpan jerk dan gewang ikan kecil dalam air kurang daripada 5 kaki. Populasi walleye yang baik terdapat di banyak tasik; contohnya, Minnesota DNR telah mencuba Little Rock Lake pada tahun 2020 dan menemui “banyak” walleye bersaiz baik.

Petua Memancing Musim Gugur Minnesota

Petua memancing musim luruh Minnesota secara amnya termasuk peningkatan aktiviti ikan bergigi lain: pike dan muskies. Pike (dan kebanyakan spesies lain juga) akan cuba menambah berat badan sebelum metabolisme mereka menurun pada musim sejuk. Jika anda berada di kawasan yang cetek dan rumpai, adalah idea yang baik untuk mempunyai perambut wayar jika anda ingin melihat gewang anda lagi. Saya menangkap pike pertama saya di Minnesota. Walaupun ia kecil, saya serta-merta menjadi peminat besar spesies ini, apabila bukannya melesat selepas dilepaskan, ia berputar-putar, bersedia untuk pertarungan lagi. Salah satu daripada banyak tasik untuk dicuba mungkin Tasik Minnetonka, di mana DNR juga melaporkan pike “sangat banyak.”

Untuk kecekapan, anda mungkin ingin melihat ke dalam menyewa pemandu memancing Minnesota. Terdapat beribu-ribu tasik yang tersedia untuk memancing musim luruh di Minnesota dan seorang panduan akan dapat memberi anda pengalaman hangat semasa dan mungkin juga berkongsi petua tambahan. Walau bagaimanapun, jika anda melakukan penyelidikan dalam talian atau apabila anda mengambil lesen memancing dan membaca peraturan MN (yang boleh berbeza dari tasik ke tasik), menemui ikan sendiri boleh menjadi lebih memuaskan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *