3 Sebab untuk mencuba Texas Jetty Fishing

Texas mempunyai peluang memancing yang luar biasa. Memancing air tawar di Texas terkenal dengan bass largemouth besar, ikan keli dan gar buaya, untuk menamakan beberapa spesies. Tetapi jika anda mencari tindakan memancing air masin, tanpa keterlaluan, terdapat lebih 3000 batu untuk memancing pantai Texas. Dan salah satu cara terbaik untuk bermula ialah melihat ke dalam jeti memancing Texas. Inilah sebabnya:

Air yang lebih dalam

Memancing di tepi pantai atau meluncur boleh menjadi hebat tetapi ada kalanya akses kepada air yang lebih dalam membantu untuk mencapai ikan yang bekerjasama. Dan ya, ikan yang lebih besar boleh bersembunyi di dalam air yang lebih dalam. Bot menyediakan mobiliti terbaik untuk mengesan gigitan ikan panas di mana-mana tetapi anda tidak akan mendapat jeti memancing mabuk laut.

Struktur

Memancing jeti Texas sentiasa mempunyai beberapa ikan di sekitar. Jika anda pernah memancing “rip-rap” di sepanjang muka empangan penampungan, dengan cara yang sama, longgokan batu buatan manusia yang panjang ini menghasilkan sejumlah besar luas permukaan untuk memulakan rantai makanan dengan alga. Tidak lama kemudian, kerang, siput, ketam, dan sejenisnya muncul dan kemudian ikan oportunis berada tepat di belakang mereka.

Perlindungan

Kadangkala, ombak adalah baik untuk membakar gigitan ikan. Walau bagaimanapun, terlalu banyak chop mewujudkan keadaan memancing yang sukar. Di antara mana-mana senarai petua memancing jetting adalah untuk mempertimbangkan sisi lain. Bukan sahaja sering terdapat perbezaan dalam tindakan gelombang tetapi arus juga. Walaupun memancing di kawasan yang agak kecil, pemancing akan dapat mencari pelbagai keadaan memancing apabila jeti memancing.

Memancing jeti Texas ialah peluang untuk bergaul dengan pelbagai spesies ikan seperti drum hitam, ikan merah dan kepala biri-biri. Pelantar air masin standard dengan umpan, seperti udang, belanak atau sotong mungkin perlu diubah suai untuk mengelakkan tersangkut pada batu untuk memancing jeti terbaik. Sebelum meneroka, seperti untuk memancing di jeti Galveston, semak keadaan, mungkin dengan melihat penstriman dalam talian berdekatan sesondol jetidan pastikan lesen memancing Texas anda termasuk air masin, atau pilihan “semua air”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *