3 Sebab Suis Pembunuh Bot

Musim panas hampir tiba dan bagi kebanyakan orang itu bermakna masa berperahu yang berkualiti dan menyeronokkan. Tetapi sama ada memancing, bermain ski, bersiar-siar atau memancing… keselamatan menaiki bot adalah amat penting. Sebagai tambahan kepada jaket keselamatan, suis terputus enjin bot adalah ciri keselamatan biasa yang biasanya merupakan lanyard yang menyambungkan juruterbang bot ke kunci pencucuh. Sekiranya pengendali bot dipisahkan daripada kawalan, motor akan mati. Berikut adalah tiga sebab mengapa suis bunuh bot harus digunakan.

ombak

Lebih besar air, lebih besar potensi untuk ombak besar. Walaupun pemantauan ramalan yang kerap, cuaca boleh berubah dengan pantas. Ribut petir secara tiba-tiba boleh membawa ombak yang bergelora dan tidak dapat diramalkan yang boleh cuba membuang segala-galanya dan semua orang keluar dari bot.

Objek

Air yang tinggi dan keruh mungkin mengaburkan keterlihatan potensi bahaya seperti batu, kayu balak atau bar kerikil. Sentuhan secara tiba-tiba dengan halangan ini boleh memisahkan bot dan pengendali. Suis terputus enjin bot menghalang enjin bot daripada terus berjalan dan membolehkan bot kekal sekurang-kurangnya di kawasan itu.

Kesilapan manusia

Jika bot dikendalikan pada kelajuan yang sangat laju, mungkin semasa cuba berlari lebih cepat daripada ribut yang tidak dijangka itu, bahaya tersembunyi atau ombak yang tidak dijangka boleh mengeluarkan penghuni bot. Pemancing bass kejohanan mungkin berlumba ke tempat penting pada kelajuan 70 mph, tetapi mengetahui kepentingan suis mematikan pencucuhan bot dan tahu masa untuk meneruskan dengan kelajuan yang lebih berhati-hati.

Ia bukan sekadar idea yang baik; ia juga merupakan sebahagian daripada undang-undang baru berperahu. Suis mematikan bot diperlukan untuk sesiapa sahaja yang mengendalikan bot di bawah 26 kaki panjang yang berada di atas kapal terbang atau melepasi kelajuan badan kapal mengikut undang-undang menaiki bot. Dengan sedikit langkah berjaga-jaga tambahan, menaiki bot boleh kekal sebagai salah satu acara yang paling menyeronokkan untuk anda dan penumpang anda.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *