3 Sebab mengapa saya akan mengajar anak saya memancing

Apabila saya tidak bekerja atau di set, saya cuba meluangkan sebanyak mungkin masa di luar. Saya sentiasa menjadi orang yang suka luar dan mengambil setiap peluang yang saya dapat untuk berhubung dengan alam semula jadi. Sekarang saya seorang ibu, saya terus menikmati berada di luar dan berkongsi dengan anak kecil saya. Pada mulanya, saya fikir ia akan menjadi satu cabaran untuk menghasilkan pengembaraan yang mesra kanak-kanak dan menyeronokkan untuk seisi keluarga, tetapi ia akhirnya menjadi lebih mudah daripada yang saya fikirkan. Kami telah membuat rumah kami di Hawaii dan terdapat banyak peluang untuk diterokai, sama ada berenang, mendaki, menaiki bot atau memancing. Walaupun dia terlalu muda untuk itu sekarang, saya pasti akan mengajar anak saya cara memancing sebaik sahaja dia cukup dewasa. Tiga sebab saya mengajar anak saya memancing ialah:

1. Nikmati Persekitaran

Berada di dalam air adalah keghairahan saya; suami saya dan saya menamakan anak kami Lautan begitu sahaja. Kami memperkenalkannya kepada lautan ketika dia baru berusia dua minggu dan dia menyukainya. Apabila dia semakin tua, kami teruja untuk membawanya ke lebih banyak perjalanan dan mengajarnya cara memancing. Kami mahu dia yakin dan tidak takut untuk menjadi kotor, bermain bersungguh-sungguh dan membakar sebahagian daripada tenaga kanak-kanak itu.

2. Ikan pertama itu

Merasakan tarikan pertama pada talian itu sangat mengujakan, anda masih ingat pada detik itu mengapa anda menunggu untuk gigitan pertama. Tiada apa-apa yang setanding dengan terhuyung-hayang dalam yang paling besar sekalipun – jika anda mendapat peluang untuk terguling dalam ikan besar, anda akan mendapati bahawa ia adalah salah satu perasaan yang paling hebat. Ikan terbesar yang pernah saya tangkap ialah ikan tuna sirip hitam seberat 30 paun dan saya rasa ia adalah salah satu momen paling membanggakan saya. Saya mahu Ocean mengalami kepuasan yang datang dengan kerja keras, dan keseronokan menangkap, sudah tentu!

3. Berhubung dengan Keluarga anda

Semasa membesar, saya dan adik-beradik saya sering pergi memancing bersama ayah, nenek dan datuk saya. Ia adalah sesuatu yang kami lakukan sebagai sebuah keluarga dan saya mempunyai kenangan indah masa itu dalam hidup saya. Saya tidak sabar menunggu Ocean membesar dan menyertai tradisi. Saya harap anda terus seronok berada di atas air dan akhirnya memancing, kerana ia sangat menyeronokkan dan sesuatu yang boleh kita lakukan bersama-sama.

Cari Tempat Yang Diluluskan Ibu untuk memancing dan menaiki bot di negeri anda dan rancang pengembaraan memancing keluarga anda yang seterusnya hari ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *