3 Sebab Mencuba Memancing Tasik Conesus

Kira-kira setengah jam ke selatan Rochester, New York, berhampiran Livonia, pemancing boleh ditemui mengejar memancing Tasik Conesus. Salah satu “tasik jari” di rantau ini, memancing Conesus Lake NY menawarkan kira-kira 3400 ekar di tasik sepanjang 8 batu ini yang mengalir ke utara.

Pelbagai spesies

Kebanyakan Tasik Finger dianggap sebagai perikanan “dua tingkat” yang bermaksud tasik itu kekal cukup sejuk untuk menyokong penangkapan ikan air tawar untuk spesies seperti trout. Walau bagaimanapun, apabila meneliti jenis ikan yang terdapat di Conesus, seseorang akan mendapati bahawa walaupun kedalaman maksimum 60 kaki, ini adalah perikanan air suam. Spesies ikan tasik Conesus termasuk sunfish (bluegill, biji labu), bass (terutama largemouth), dan pike. Memancing di Tasik Conesus juga diketahui mengandungi walleye, muskie harimau, dan pickerel jadi pertimbangkan untuk membawa pemimpin wayar jika menyasarkan ikan bergigi.

Pengeluaran Bass

Memancing ikan bass Conesus Lake cukup baik untuk menyokong kejohanan memancing Conesus Lake yang kerap. Walaupun tekanan memancing bass dalam tumbuh-tumbuhan akuatik di tepi cetek mungkin tinggi pada masa-masa tertentu, meneliti laporan memancing Tasik Conesus menunjukkan bahawa ikan siakap besar masih boleh ditangkap dengan memfokuskan pada rumpai dalam, dok dan tepi rumpai. Tasik Conesus peraturan memancing NY untuk persembahan bass minimum 12 inci dengan had harian maksimum 5, bagaimanapun, tangkapan dan pelepasan adalah digalakkan.

Akses Memancing

Memancing di Tasik Conesus sudah tentu memerlukan lesen memancing New York. Apabila mempertimbangkan tempat untuk memancing, perlu diingat bahawa hanya terdapat satu tanjakan bot untuk bot treler, yang terletak di sebelah timur bahagian tengah tasik tetapi peta menunjukkan akses untuk kapal “atas kereta” seperti kayak di kedua-duanya. hujung utara dan selatan. Beberapa jenis spesies invasif seperti Eurasian milfoil dan kupang zebra berada di Conesus jadi pastikan anda mengambil langkah berjaga-jaga yang diperlukan dengan kapal anda untuk mengelakkan penyebaran.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *