3 Sebab Mencuba Memancing di Tasik Besar

Terdapat lima tasik besar seperti lautan ini di sepanjang bahagian sempadan utara AS. Saya seolah-olah mengingati akronim daripada kelas geografi awal yang dijangka membantu saya mengingati nama mereka tetapi perlu mencarinya. Oh, ya, “RUMAH” Huron, Ontario, Michigan, Erie dan Superior. Inilah sebabnya memancing di Great Lakes sangat mengagumkan.

Kepelbagaian

Apa sahaja jenis memancing yang anda suka, terdapat spesies ikan Great Lakes untuk anda. Walleye dan bass smallmouth mungkin mendapat banyak perhatian, tetapi terdapat peluang besar untuk hinggap kuning, ikan siakap putih, muskie, atau malah sunfish yang menggembirakan kanak-kanak berhampiran pantai dengan persediaan bobber dan cacing yang ringkas. Drum air tawar yang jarang disasarkan, menarik keras, biasanya ditangkap oleh pemancing kecil dan walleye, juga perlu diberi perhatian. Jika anda ingin mencuba memancing terbang Great Lakes, terdapat anak sungai yang menawarkan peluang terbaik untuk kepala keluli, salmon atau trout coklat. Malah ada pemancing yang gemar mengharungi rumah pangsa cetek untuk cabaran Great Lakes fly fishing untuk “hantu emas” yang licik, aka ikan mas biasa.

Kualiti

Dan apabila anda menemui ikan di salah satu Tasik Besar, ia mungkin besar. Semasa mengikuti kejohanan Bassmaster Elite di Tasik Ontario baru-baru ini, bekas pemancing kejohanan, Davy Hite, berkongsi bahawa pada awal 90-an, pemancing biasanya mempunyai berat 2 ½-3 paun bass mulut kecil dalam pertandingan. Walau bagaimanapun, terima kasih sebahagiannya kepada kedatangan gobies yang tidak diundang ke Great Lakes, pemancing kerap mendarat smallmouth gergasi dalam julat 4-6 paun. Salmon, trout tasik, trout perang, kepala keluli, walleye, dan drum air tawar kerap melebihi berat dua digit di Great Lakes. Dan kemudian ada peluang untuk menangkap ikan terbesar di Great Lakes, ikan sturgeon tasik, yang mungkin sepanjang 6-8 kaki dan beratnya beberapa ratus paun.

Angkasa

Tasik ini sangat besar. Terdapat ratusan batu garis pantai dan banyak titik akses untuk memancing di Great Lakes. Berlepas menaiki bot di perairan terbuka, dan seseorang boleh menemui kawasan yang luas dengan pelbagai struktur memancing seperti terumbu, batu besar, rumah pangsa dan tumbuh-tumbuhan akuatik. Oleh kerana wilayah Great Lakes termasuk 8 negeri, (dan Kanada) peraturan memancing juga sangat berbeza, jadi pastikan anda mempunyai lesen memancing yang betul dan mematuhi peraturan negeri yang betul.

Jika anda berpeluang mencuba memancing di Great Lakes, anda juga mungkin mendapati diri anda mengulas bahawa tasik ini hebat, eh?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *