3 Sebab Melawat Pusat Peranginan Memancing Ais

Jika anda seperti saya, biasanya memerlukan musim sejuk yang panjang dan kejam sebelum saya keluar dan berdiri di atas tasik. Walau bagaimanapun, daripada memilih memancing ais, mungkin sudah tiba masanya untuk berehat di pusat peranginan memancing ais. Berikut adalah beberapa ciri resort memancing ais terbaik:

1. Keselesaan Makhluk

Tempat peranginan memancing ais sangat berbeza. Sebagai contoh, sesetengah pusat peranginan memancing ais North Dakota mungkin menawarkan penginapan di rumah persinggahan sebenar, manakala yang lain menyediakan kabin, atau bilik motel. Untuk masa memancing sebenar, rumah ais atau pondok disediakan, yang berbeza mengikut saiz dan bilangan lubang. Beberapa pusat peranginan memancing ais terbaik malah menghidupkan haba dan membersihkan ais dari lubang setiap pagi, mungkin menawarkan perkhidmatan pemanduan dan pembersihan ikan.

2. Belajar

Bergantung pada kejernihan air, cahaya matahari dan litupan salji, anda mungkin mendapat gambaran yang unik seperti akuarium ke dalam dunia ikan yang sejuk. Pusat peranginan memancing ais mahu anda kembali dan cara terbaik ialah membantu anda menangkap ikan. Salah satu pusat peranginan memancing ais di Minnesota menyebut bahawa mereka memindahkan rumah ais mereka setiap minggu untuk memastikan anda berada di kawasan yang mempunyai hinggap kuning, crappie, walleye, pike, atau bluegill, untuk menamakan beberapa. Beri perhatian kepada kedalaman, peta kontur tasik, tumbuh-tumbuhan dan jenis substrat serta sebarang teknik baharu supaya anda boleh menggunakan maklumat ini pada tasik lain juga.

3. Keselamatan

Ketebalan ais dan keadaan cuaca dipantau secara berterusan oleh pusat peranginan memancing ais. Terdapat juga komunikasi kepada seseorang yang mengetahui di mana anda berada dan juga boleh menyediakan perjalanan pergi dan balik dari ais yang paling stabil, mungkin dengan mudah alih salji, 4-roda, atau bot udara yang dipanaskan.

Jika anda tinggal di negeri Utara, mungkin terdapat pusat peranginan memancing ais yang lebih dekat daripada yang anda fikirkan. Seperti mana-mana perjalanan, lakukan penyelidikan anda dalam talian untuk kualiti penginapan, dasar pembatalan dan sebagainya. Saya tidak dapat melawat mana-mana pusat peranginan memancing ais Wisconsin, tetapi keluarga saya tinggal di kabin tasik di selatan Wisconsin pada Krismas ini dan ais baru mula terbentuk, namun Iowa sudah melaporkan beberapa tasik dengan ais yang boleh ditangkap. Walaupun peralatan dan bekalan boleh disediakan, pastikan anda mempunyai lesen memancing anda untuk mana-mana pusat peranginan memancing ais yang anda pilih. Dan saksikan hari memancing ais percuma yang ditawarkan oleh beberapa negeri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *