3 Pilihan untuk Tempat Mendapatkan Lesen Memancing

Semua pemancing yang hebat tahu bahawa persediaan adalah penting untuk kejayaan dalam memancing. Rod direka untuk spesies sasaran anda. Kotak tackle dipenuhi dengan cangkuk, garisan dan bejana. Makan tengah hari dibungkus untuk sehari penuh di atas air. Bot telah diisi minyak dan bersedia untuk pergi. Dan lesen memancing anda telah dibeli.

Terdapat banyak cara untuk mendapatkan lesen memancing anda. Setiap negeri mempunyai peraturan, keperluan dan jenis lesen mereka sendiri seperti berbilang hari, bukan pemastautin, tahunan, belia dan seumur hidup. Jika anda tidak pasti di mana untuk mendapatkan lesen memancing, anda berada di tempat yang betul! Berikut adalah tiga pilihan untuk membeli lesen memancing sebelum anda mencecah air.

1. Beli Dalam Talian

Hampir setiap negeri mempunyai laman web rasmi jabatan negeri di mana anda boleh membeli lesen memancing dalam talian. Ini adalah cara terpantas, paling mudah dan paling mudah untuk mendapatkan lesen dan mencetak lesen anda serta-merta di rumah. Perancang boleh melakukannya dari rumah dalam baju tidur mereka dan orang yang suka berlengah boleh melakukannya di tanjakan bot dari telefon mereka. Hanya semak halaman lesen memancing kami untuk diarahkan ke negeri anda.

2. Panggil

Jika anda lebih suka bercakap dengan manusia (atau mungkin bot), dapatkan nombor telefon untuk setiap agensi negeri di Takemefishing.org. Halaman negeri kami menyediakan butiran dan maklumat kandungan tentang semua negeri di seluruh negara. Anda mungkin menerima nombor pengesahan daripada agensi negeri untuk digunakan sebagai bukti sehingga lesen anda dipos atau menerima e-mel untuk mencetak lesen anda di rumah.

3. Lawati Peruncit Luar

Apabila mempertimbangkan di mana untuk membeli lesen memancing, ingat anda masih boleh berjalan ke dalam batu bata-dan-mortar yang baik. Kebanyakan peruncit barangan sukan atau kedai peralatan memancing boleh mengeluarkan lesen kepada anda di tapak. Jika memancing di luar negeri, ini adalah peluang yang baik untuk bercakap dengan orang tempatan dan mendapatkan nasihat orang dalam tentang kawasan itu dan perkara yang menggigit.

Untuk mendapatkan maklumat tentang tempat untuk mendapatkan lesen memancing mengikut negeri, lihat bahagian Dapatkan Lesen kami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *