3 Petua Asas Memancing Lalat

Memancing terbang boleh menjadi teknik yang menakutkan untuk orang baru. Bukan sahaja terdapat gewang khas (lalat), peralatan, simpulan, dan istilah tetapi lakonan itu sendiri memerlukan banyak latihan untuk dikuasai. Walau bagaimanapun, ramai pemancing akhirnya mendapati memancing terbang adalah sangat menghiburkan. Berikut ialah tiga petua untuk anda bermula:

1. Pelajari Cara Cast.

Terdapat jilid yang ditulis yang mengajar pemancing petua memancing lalat yang berbeza untuk kaedah untuk mendorong lalat yang selalunya tanpa berat ke hadapan, kadang-kadang jarak yang menakjubkan. Pemutus memerlukan latihan; luangkan sedikit masa di halaman terbuka, bebas daripada anggota pokok berdekatan, garisan dobi dan gnome taman. Jika anda sedar diri, anda boleh memulakan latihan anda di ruangan bawah tanah dengan hujung batang patah itu terletak di sudut garaj anda dengan 5 kaki benang diikat padanya, mengatur masa pergerakan rod supaya benang itu terletak rata di udara, sebaliknya membentuk gelung udara longgar.

2. Cari Ikan.

Secara umum, memancing dengan lalat adalah lebih cetek daripada kaedah memancing tradisional dan oleh itu, terdapat banyak aktiviti memancing. Dan bukan hanya untuk trout. Pelbagai spesies sunfish, bass largemouth, smallmouth bass, dan pike boleh menjadi letupan pada joran lalat. Melihat ikan membantu dengan pembentangan anda dan membolehkan anda melihat bagaimana ikan bertindak balas. Kebanyakan senarai petua memancing terbang juga menyebut bahawa anda akan mendapat kejayaan yang lebih besar jika anda cuba menghalang ikan daripada melihat anda terlebih dahulu.

3. Pastikan Ia Mudah.

Pada mulanya, anda tidak perlu melabur dalam komponen kit pengikat lalat dan lalat. Hanya mulakan dengan beberapa lalat asas untuk memancing berdasarkan kedalaman lajur air. Sebagai contoh, perbezaan antara lalat kering berbanding lalat basah, ialah lalat basah seperti pita dikerjakan di bawah permukaan, manakala lalat kering terbang di permukaan. Teknik nymphing, seperti dengan nimfa manik yang lebih berat boleh melantun di sepanjang bahagian bawah.

Memancing terbang tidak semestinya mahal dan menakutkan. Kit permulaan asas dan beberapa ekor lalat untuk memancing terbang seperti bugger berbulu dan lalat kering Adams, boleh membawa kepada pengalaman memancing lalat baharu yang menyeronokkan di banyak badan air, menangkap apa sahaja daripada trout hingga ikan siakap. Selain itu, semasa mengambil lesen memancing baharu anda, semak lokasi memancing lalat yang mungkin disenaraikan dalam buku kecil peraturan.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *