3 Makanan Tambahan Sendi Kuda Terbaik 2022 – Ulasan & Panduan Membeli

suplemen sendi kuda terbaik

Sumber: Amazon.com

Latihan dan bertanding dalam apa jua kaedah pasti akan berdarah sendi dan badan kuda.

Itulah sebabnya setiap kuda perlu mendapat faedah daripada Bialah Suplemen Sendi Kuda. Walau bagaimanapun, anda tidak lama lagi menyedari bahawa mencarinya bukan mudah, seperti mencari topi keledar menunggang kuda yang terbaik. Dengan banyak produk yang terdapat di pasaran, anda boleh terharu dan membuat keputusan yang salah.

Untuk membantu anda menangani masalah ini, kami amat mengesyorkan Suplemen Sendi LubriSyn untuk Anjing & Kuda sebagai suplemen terbaik untuk rakan-rakan kuda anda. Lebih-lebih lagi, ia sesuai untuk kuda muda dan lebih tua.

Semasa anda berada di sini, kami akan menunjukkan mengapa anda perlu memilih suplemen ini. Selain itu, kami menyebut dua lagi ulasan untuk memperkayakan pilihan anda.

Dan sekarang, ikut kami, sila!

Apakah suplemen sendi kuda yang terbaik?

Suplemen sendi mempunyai beberapa bahan yang diperlukan untuk menggerakkan gerakan kuda anda dan memastikan sendinya sihat dan selesa selama bertahun-tahun. Komponen utama yang membantu membina, membaiki dan melindungi tisu dan cecair sendi kuda anda ialah:

Glukosamin

Rawan anti-radang dan prekursor menggalakkan penciptaan dan pemulihan rawan. Di samping itu, ia memperdalam cecair sinovial untuk menawarkan lebih keanjalan dan membantu sendi juga. Lebih-lebih lagi, ia menyokong pembentukan kulit, mata, tulang, kuku, dan injap jantung.

Kondroitin sulfat

Bahan utama rawan ekstraselular dan matriks mencipta tolakan elektrostatik untuk menawarkan rintangan rawan terhadap mampatan.

Juga, ia adalah glikosaminoglikan sulfat, dipanggil Adequan, yang membantu mencegah dan merawat keradangan sendi.

Asid hyaluronik

Ia adalah glikosaminoglikan bukan bersulfat yang bercantum di dua tempat. Asid ini menawarkan pelinciran untuk membran sinovial, menyuburkan rawan, dan membuang sisa.

Selain daripada tiga komponen utama, suplemen sendi terbaik untuk kuda juga didatangkan dengan bahan-bahan lain seperti:

Vitamin C membantu menghilangkan radikal bebas daripada sendi yang meradang dan mencegah “karat.” Juga, ia menyokong tisu lembut ligamen dan tendon dan meningkatkan sistem imun.

Mangan, zink, dan kuprum adalah elemen yang diperlukan untuk menggabungkan GAG dan kolagen.

Methylsulfonylmethane (MSM) ialah sumber sulfur organik untuk mencipta matriks rawan. Selain itu, ia termasuk ciri anti-radang untuk mengurangkan sakit otot dan sendi.

Cetyl Myristoleate (CMO) ialah asid lemak rantai sederhana yang mampu mengurangkan kedua-dua sakit sendi dan keradangan. Walaupun ia masih baru dalam pasaran bekalan standard, banyak kajian saintifik telah menunjukkan kelegaan yang konsisten. Selain itu, ia terbukti dapat mengurangkan ubah bentuk sendi dan bengkak.

Avocado and Soy Unsaponifiables (ASU) ialah lemak tumbuhan yang membantu untuk penghadaman dan penyerapan dalam saluran usus. Bahan-bahan ini menunjukkan kesan perlindungan terhadap kerosakan rawan dalam kajian kuda.

Kolagen terhidrolisis ialah protein berguna yang mencipta rangka kerja struktur untuk tisu penghubung dalam badan, terutamanya rawan, dan tulang. Ia telah dipecahkan dan disucikan untuk penyerapan dan penghadaman yang lebih mudah. Selain itu, ia berfungsi sebagai rawatan untuk arthritis.

Sesetengah herba anti-radang seperti Boswellia, Devil’s Claw, atau Yucca sering ditambah kepada bekalan kuda. Dan tugas mereka adalah untuk menghentikan kesakitan walaupun dos nutraseutikal sendi lain.

Adakah suplemen sendi berfungsi untuk kuda?

melompat kuda

Sendi kuda anda akan menjadi lebih baik selepas menggunakan suplemen sendi

Sesetengah orang masih mempunyai keraguan tentang menggunakan suplemen sendi untuk kuda mereka. Walau bagaimanapun, kebenaran adalah sebaliknya.

Pertama, anda perlu mengetahui frasa berikut yang menggambarkan kuda anda. Adakah mereka kuda muda, kuda dalam kerja ringan atau berat, kuda dalam pemulihan, atau kuda tua? Jika kuda anda tergolong dalam salah satu daripada ini, dia mungkin berisiko untuk osteoarthritis kerana perubahan artritis telah ditemui pada mana-mana kuda.

Menurut penyelidikan 1999 dalam Jurnal Veterinar Equine, perubahan artritis masih berlaku dalam sekumpulan mustang liar. Dan ini membuat penyelidik mengesahkan bahawa osteoarthritis adalah bahagian semula jadi dalam proses penuaan pada kuda, sama ada mereka bekerja keras atau tidak. Selain itu, mereka menegaskan bahawa tekanan latihan mungkin meningkatkan masalah osteoartritis.

Memandangkan arthritis boleh muncul pada mana-mana kuda, adalah lebih baik untuk menawarkan suplemen sendi untuk memastikan sendi mereka sihat. Dan ia dikenali sebagai kunci kejayaan dan kebahagiaan rakan kuda anda.

Bilakah kuda perlu menggunakan suplemen sendi?

Seperti yang digariskan di atas, bahan utama suplemen sendi semula jadi untuk kuda termasuk glukosamin, kondroitin sulfat, dan asid hyaluronik. Mereka bertanggungjawab untuk menjaga kesihatan sendi kuda dan mengelakkan masalah yang akan datang.

Jadi, bila hendak menggunakannya? Adalah lebih baik untuk menggunakan sebelum kuda anda mula menunjukkan isyarat ketidakselesaan dan kesakitan sendi. Elakkan menunggu sehingga dia lumpuh teruk barulah gunakan suplemen tersebut.

Itulah sebabnya anda perlu menyemaknya dengan kerap untuk mengetahui.

Ulasan Penuh Suplemen Sendi LubriSyn untuk Anjing & Kuda

Suplemen Sendi LubriSyn untuk Anjing & Kuda

Seperti yang kami nyatakan pada mulanya, Suplemen Bersama LubriSyn untuk Anjing dan Kuda adalah salah satu suplemen sendi kuda terbaik yang sangat kami cadangkan.

Perkara pertama yang ketara ialah suplemen bersama hanya mempunyai satu bahan aktif dalam formulanya. Itulah asid hyaluronik.

Berbanding dengan glukosamin dan kondroitin, asid hyaluronik adalah bahan revolusioner. Bahan ini tebal, seperti anjal, dan padat yang secara semula jadi memenuhi semua ruang antara sendi. Tambahan pula, ia membantu menyerap hentakan dan melincirkan sendi apabila kuda berlari, melompat atau berjalan, menjadikannya fleksibel dan bebas daripada sekatan.

Sebagai suplemen sendi cecair untuk kuda, LubriSyn mempunyai berat molekul yang tinggi. Ini bermakna ia mengekalkan kelikatannya yang tinggi dan sangat cekap untuk mengekalkan sendi bebas daripada kesakitan dan kekakuan.

Apabila kuda menelannya, ia menyerap dan mula berfungsi dengan cepat dan mudah, membantu mencipta semula cecair sendi yang terdegradasi dan menjadikan semua tisu yang memegang sendi berjalan dengan lancar.

Memandangkan asid hyaluronik hanya bertahan dalam badan selama kira-kira 36 jam, tidak mengapa untuk menggunakannya setiap hari. Selain itu, ia selamat untuk kuda bunting atau yang dimaksudkan untuk pembiakan.

Kepada kuda senior dan tua, Suplemen Bersama LubriSyn MEMANG berkesan.

Apabila haiwan ini semakin tua, cecair dalam badan mereka mula terurai. Ini bermakna tulang mereka tidak mempunyai apa-apa untuk dibalut dan mereka perlu menyambung tulang lain di sendi lutut, kaki dan pinggul. Dan ini menyebabkan geseran antara tulang apabila mereka bergesel, mengakibatkan kesakitan dan keradangan. Malah keradangan kronik akan membawa kepada arthritis serta kesakitan yang berterusan.

Oleh itu, menggunakan produk ini membenarkan kuda tua dan senior anda untuk bersaing dengan godam dan berjalan, meneruskan latihan dan bersaing, dan mendapatkan akal fikiran mereka tanpa rasa tidak selesa dan sakit. Dengan bahan-bahan yang berkuasa lagi semula jadi, ia membantu mereka menjalani kehidupan yang penuh dengan kebebasan bergerak dan tenaga yang mereka perlukan.

Selepas menggunakan LubriSyn, anda mungkin melihat kuda anda menjadi lembut dan kurang kesakitan dalam masa 7 – 14 hari. Memandangkan asid hyaluronik diekstrak daripada sumber mikrob, ia kurang berkemungkinan gagal keberkesanannya dari semasa ke semasa. Selain itu, suplemen sendi cecair yang tawar dan lutsinar tidak akan menjadi kucar-kacir seperti yang berkuasa atau menyusahkan seperti suntikan.

Formula Supplemen Sendi LubriSyn boleh digunakan sebagai suplemen pencegahan untuk melindungi sendi haiwan anda. Malah ia memberikan kebebasan dan kehidupan teladan untuk bermain dan menemui.

Jadi, berapa banyak dan berapa kerap anda perlu memberi kuda anda?

Adalah lebih baik untuk menentukan berat kuda anda. Jika dia mempunyai berat antara 60 dan 100 paun, anda harus menggunakan dua sudu teh (5 ml untuk setiap satu). Selain itu, anda boleh menggandakan jumlah untuk kuda yang bekerja keras.

KEBAIKAN

  • Sesuai untuk mana-mana kuda
  • Sesuai untuk bukan sahaja kuda tetapi juga kucing dan anjing
  • Ia datang dalam pelbagai saiz untuk dipilih
  • Kemudahan penggunaan
  • Hanya mengandungi asid hyaluronik, yang dikenali sebagai ramuan revolusioner
  • Melincirkan sendi dan menyerap hentakan dengan berkesan
  • Menjaga sendi bebas daripada kesakitan dan kekakuan
  • Cegah masalah biasa pada kuda muda

KEBURUKAN

  • Agak mahal
  • Ada yang mendakwa terpaksa menunggu lama untuk melihat kesannya.

Jenama lain yang perlu anda pertimbangkan

Kecuali Suplemen Sendi Kuda Terbaik di atas, kami juga memberi tumpuan kepada dua lagi produk yang boleh meningkatkan prestasi kuda anda, terutamanya untuk sendi mereka.

Lihat di bawah, kawan-kawan!

Nutramax Cosequin ASU Equine Powder

Nutramax Cosequin ASU Equine Powder

Kuda anda bekerja keras, bukan?

Dan anda ingin membantu tubuhnya mengekalkan tahap cemerlang yang datang dengan aktiviti berimpak tinggi, intensiti tinggi dan pengulangan.

Nutramax Cosequin ASU Equine Powder adalah salah satunya

Ia adalah formula asli daripada jenama disyorkan doktor haiwan nombor 1 untuk sokongan bersama. Ia juga telah mendaftarkan formulasi glukosamin dan kondroitin dan ASU (daripada kacang soya dan alpukat). Bahan aktif ini membantu untuk menyokong mobiliti sendi dan melindungi rawan.

Lebih-lebih lagi, ia termasuk Methylsulfonylmethane (MSM) ketulenan tinggi yang membantu mengurangkan simptom artritis dan sakit seperti panas dan bengkak.

Terima kasih kepada serbuk, mudah untuk memberikan Nutramax Cosequin ASU kepada kuda. Hanya ukur jumlah yang betul dan goncangkannya di atas hidangan mereka.

Jika berat kuda anda di bawah 600 paun, anda harus menggunakan satu sudu dalam masa 2 – 4 minggu. Sila kurangkan sudu kepada penyusuan harian jangka panjang (1/2 sudu). Sekiranya kuda anda mempunyai berat 600-1200 paun, gunakan dua sudu untuk penyusuan harian lama dan satu sudu untuk penyusuan harian jangka panjang.

Memandangkan produk ini menawarkan dua saiz yang berbeza, anda boleh membuat keputusan dengan mudah yang sesuai dengan permintaan anda. Dan ambil perhatian bahawa ia hanya tersedia untuk kuda; elakkan menggunakannya untuk haiwan peliharaan lain, atau anda harus berunding dengan doktor haiwan anda dengan teliti.

Semak ulasan mendalam saya tentang Nutramax Cosequin for Horses di sini!

COX VETERINARY Lab Acti Flex Joint Compound Quart

COX VETERINARY Lab Acti Flex Joint Compound Quart

Acti Flex menawarkan formula sendi kuda termaju yang dibuat oleh Cox Veterinary Lab, yang boleh mencipta peningkatan yang ketara dengan cepat. Dalam sesetengah kes, keputusan positif berlaku dalam masa 48 jam.

Bahan kritikal dalam suplemen sendi untuk kuda ini boleh bekerjasama untuk melincirkan dan membaiki masalah sendi dan penghubung kuda anda dengan berkesan. Selain itu, ia membantu menguatkan dan memperbaiki bahagian badan yang mengalami tekanan.

Methylsulfonylmethane, chondroitin sulfate, glucosamine, dan superoxide dismutase berlaku secara semula jadi di dalam badan dan berfungsi untuk membaiki tisu dan sendi.

Antaranya, MSM menyokong keupayaan berkuasa untuk meningkatkan ikatan sulfur, bahagian asas semua tisu penghubung. Selain itu, produk ini termasuk vitamin C (asid askorbik) untuk mengoptimumkan bioavailabiliti, antioksidan, dan Boswellia serrata untuk mengurangkan keradangan.

Akhir sekali, Acti Flex daripada COX VETERINARY Lab adalah berpatutan. Anda boleh mendapatkan satu liter tanpa membayar lebih daripada $50 dan kemudian menggunakannya selama lebih daripada satu bulan. Ingat untuk menggunakan 2 oz setiap hari untuk dos pemuatan untuk 5-17 hari pertama manakala 1 oz setiap hari untuk dos penyelenggaraan.

Suplemen Sendi Kuda yang terbaik yang harus saya pilih?

Anda pasti tahu memastikan sendi kuda sihat adalah tugas yang penting jika anda masih di sini. Ini kerana masalah sendi adalah salah satu sumber pemakanan yang paling mempengaruhi kuda sepanjang hayat mereka.

Kami memilih Suplemen Bersama LubriSyn untuk Anjing & Kuda dengan ketiga-tiga ulasan yang terbaik di atas.

Produk ini sesuai untuk mana-mana kuda, dari muda hingga senior. Malah, ia berfungsi hebat untuk anjing dan kucing. Dan terima kasih kepada satu-satunya bahan aktif asid hyaluronik, ia boleh melindungi kuda anda daripada kekakuan dan ketidakselesaan serta setiap sendi dalam badan.

Baca lebih lanjut tentang memilih suplemen vitamin dan mineral kuda terbaik!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *