3 Lokasi Memancing Air Masin yang Hebat

Jika anda seperti saya dan tinggal di salah satu daripada 27 negeri yang tidak mempunyai garis pantai air masin, ia adalah satu layanan yang menarik untuk peluang untuk membuang ke dalam “kolam besar.” Oleh kerana masa adalah terhad semasa bercuti ke salah satu negeri yang menduduki tempat duduk barisan hadapan ke lautan, mungkin lebih bijak untuk mengupah pemandu atau sekurang-kurangnya melakukan penyelidikan terlebih dahulu untuk mengetahui apa yang diharapkan kerana tidak semua memancing di air masin adalah sama.

Lokasi Memancing Air Masin Kegemaran Saya

Alaska. Dalam, dan sejuk (sudah tentu), pemancing yang melawat negeri yang indah ini boleh dilayan dengan spesies seperti salmon yang sangat berharga dan halibut memeluk bawah gergasi. Pelantar dan kaedah air masin boleh sangat berbeza. Seorang pemancing salmon air masin mungkin mendapat pengenalan kepada “kekili mooching” semasa melakukan trolling. Pemancing halibut akan menggunakan pemberat berat untuk meroket umpan ke dasar laut dengan cepat dalam arus.

Texas. Kawasan Port Aransas hanyalah salah satu daripada banyak titik akses yang sibuk dengan aktiviti memancing. Bot boleh disewa untuk ikan tenggiri atau jerung hidung tajam atau anda boleh memancing di jeti untuk ikan merah dan dram hitam. Dengan menonton penduduk tempatan di jeti ini, saya mempelajari pelantar air masin menggunakan apungan yang besar, tetapi berat yang lebih besar. Ini menenggelamkan umpan ke bawah, tetapi menahan garisan secara menegak dari batu.

Carolina Selatan. Sukar untuk mengheret saya keluar daripada pemutus dalam ombak. Dengan joran berputar 11 kaki, sinker sederhana, dan udang atau sotong beku, ikan biru kecil, bicu, dan sebagainya banyak terdapat. Di laluan air antara pantai anda mungkin mendarat menggelepar atau tempat duduk bertompok.

Rancang Keperluan Alat Memancing Air Masin Anda
Apabila merancang perjalanan memancing air masin anda, cari ikan di kawasan itu pada masa tahun itu. Banyak ikan boleh ditangkap dengan alat pancing bass standard tetapi spesies dan keadaan lain mungkin memerlukan peralatan yang lebih khusus. Kemudian, pastikan anda melawat kedai peralatan tempatan untuk membantu anda mendekati umpan yang betul, saiz mata kail, dan sudah tentu lesen memancing anda. Anda tidak pernah tahu apa yang anda mungkin kait dalam air masin.


Anda mungkin juga berminat

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *