3 Faktor Tempat Menangkap Ikan Merah

Mungkin saya harus menguraikan semula tajuk kepada “tempat memancing ikan merah.” Kerana, seperti pepatah lama, ada sebab “ia dipanggil ‘memancing’ dan bukan ‘menangkap.'” Ikan merah adalah spesies air masin yang sangat popular, sering dijumpai di menu restoran. Sangat dicari oleh pemancing atas sebab tempat makan ini, juga tidak rugi mereka boleh mencecah lebih 30 paun dan melakukan pertempuran yang kuat. Bahagian pertama mana-mana memancing ikan kakap merah adalah untuk mencari ikan ini di lautan yang besar. Berikut ialah tiga faktor yang akan membantu anda memutuskan tempat untuk menangkap ikan merah.

1. Suam

Lokasi memancing ikan ikan merah untuk AS adalah di pantai timur di perairan Carolinas yang lebih panas, hingga ke Teluk Mexico.

2. Dalam

Walaupun bukan ikan bentik sejati, menurut Pentadbiran Lautan dan Atmosfera Negarasekolah sering muncul pada sonar pada kedalaman 500 kaki atau lebih, tetapi boleh cetek sehingga 30 kaki. Ini masih cukup dalam untuk menyukarkan usaha menangkap dan melepaskan jika dibawa ke permukaan terlalu cepat.

3. Struktur

Seperti kebanyakan 200 spesies ikan kakap yang lain, ikan kakap merah boleh ditemui berhampiran batu, terumbu atau mana-mana struktur buatan seperti bangkai kapal.

Sebelum menjatuhkan cangkuk bulatan dengan umpan potong ke batu dalam di lautan hangat, pastikan lesen memancing anda terkini dan anda sudah biasa dengan peraturan perairan ini. Selain itu, terdapat faktor tambahan yang mungkin perlu anda pertimbangkan semasa memutuskan tempat untuk memancing ikan kakap merah. Sebagai contoh, perlu ada makanan ternakan di kawasan tersebut seperti sekolah ikan umpan, ketam, atau udang. Dan bukan orang sahaja yang suka makan ikan merah. Kehadiran pemangsa lain seperti penyu, jerung, atau barakuda boleh mendorong ikan merah ke struktur lain atau sekurang-kurangnya boleh menyukarkan pendaratan.

Semasa menyelidik tempat untuk menangkap ikan merah, anda mungkin mengetahui sejarah menangkap ikan secara berlebihan. Malah di Atlantik Selatan, semasa 2010, 2011, 2015, dan 2016, penuaian adalah dilarang. Pada masa ini, peraturan komersial dan rekreasi yang ketat mengehadkan hasil tuaian untuk membantu membina semula perikanan yang hebat dahulu supaya lebih banyak perjalanan memancing ikan kakap merah boleh didapati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *