3 daripada Petua Memancing Terbaik untuk Bass

Lewat musim panas bermakna suhu air telah memuncak. Apabila suhu air meningkat, begitu juga metabolisme ikan dan aktiviti pemakanan. Walau bagaimanapun, petua lewat musim panas untuk bass mula mengambil kira bahawa anda boleh mendapatkan terlalu banyak perkara yang baik dan bass mungkin mula mencari kawasan air yang lebih sejuk. Apabila keluar di atas air untuk memancing ikan pada lewat musim panas, ingatlah petua ini.

teduh

Apabila mempertimbangkan tempat untuk memancing ikan bass semasa panas hari semasa memancing lewat musim panas, cari tempat di mana ikan boleh melarikan diri dari matahari langsung. Petua memancing terbaik untuk bass pada masa ini termasuk teknik untuk menggunakan dok, pad teratai, tikar rumput akuatik terapung, anggota pokok berjuntai, atau bahkan di bawah bot di marina. Kaedah tuangan pancing bes seperti skipping, pitching atau flipping jig adalah cekap untuk menyasarkan ikan di kawasan rendang ini.

Air atas

Walaupun gewang atas air mungkin boleh mencetuskan pukulan sepanjang hari, petua lewat musim panas untuk bass sentiasa ambil perhatian bahawa tempoh cahaya yang lebih rendah, pagi dan petang, boleh menjadi dinamit! Apabila tumbuh-tumbuhan akuatik membenarkan, gewang plastik keras atas air dengan berbilang cangkuk tiga kali ganda boleh membantu memastikan bass itu “dibutang”. Untuk kawasan yang sangat rumpai, tawaran gewang tanpa rumpai seperti katak atas air berkuasa tinggi. Dengan panasnya musim panas, katak juga aktif, dan ia tidak mengambil masa yang lama untuk mencari kawasan “katak”. Satu lagi petua memancing terbaik untuk bass ialah apabila anda terkena gewang katak atas air, tunggu sebentar sebelum memasang mata kail. Ini adalah lebih sukar daripada yang didengari kerana naluri penetapan cangkuk semasa letupan atas air adalah kuat.

Lambat

Oleh kerana ikan sedang aktif makan dalam air yang lebih suam, “gigitan tindak balas” yang lebih cepat biasanya kurang penting. Apabila memikirkan memancing musim panas, sukar untuk tidak memikirkan plastik lembut seperti cacing getah lama ye. Ia boleh dicurangi dalam pelbagai cara. Jika ia tidak diambil pada titisan awal, biarkan ia ditetapkan di bahagian bawah selama beberapa saat sebelum membuatnya merayap di bahagian bawah. Jika itu tidak berjaya, cuba pasang dengan kepala goyang untuk lompatan kecil di sekeliling struktur di kedalaman yang lebih sejuk. Plastik lembut yang digunakan dalam pengambilan renang yang malas juga boleh dilawan.

Petua memancing terbaik untuk bass dalam air musim panas yang paling panas menekankan fakta bahawa bass boleh menjadi, baik, tertekan, jika air telah menjadi sedikit terlalu panas. Di mana airnya sedikit lebih sejuk seperti di dalam lubang yang lebih dalam, di tempat teduh, atau semasa awal pagi dan lewat petang, kini menjadi sangat menarik kepada ikan dan pemancing. Gigitan pada waktu malam juga hebat, iaitu, jika anda tidak kisah berurusan dengan nyamuk atau tersandung sesuatu. Semasa memperbaharui lesen memancing anda, ambil semburan pepijat dan lampu suluh, untuk berjaga-jaga.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *