3 Bahagian Penyediaan Spring Bot

Ia adalah musim memancing ais di leher saya di dalam hutan, tetapi saya hidup dalam keadaan penafian atau harapan yang berterusan, bergantung pada cara anda mahu melihatnya, dan saya cuba memastikan bot saya bersedia untuk pergi sepanjang tahun. Bot saya mempunyai beberapa kualiti minimalis jadi saya terhad kepada perairan memancing yang agak kecil. Walau bagaimanapun, ini juga bermakna senarai penyediaan bot musim bunga saya biasanya agak pendek. Lebih besar air, bot lebih besar dan lebih besar senarai semak penyahsejuk bot.

1. Berikan pemeriksaan

Satu cara untuk menangani penyediaan bot musim bunga adalah dengan memulakan dengan menentukan sama ada bot anda boleh sampai ke tasik atau sungai dan belakang. Berikan treler bot pemeriksaan yang baik. Bagaimana dengan tapak tayar? Adakah anda mempunyai alat ganti? Bilakah kali terakhir galas digris? Adakah tali winch itu tercabut? Dan bagaimana pula dengan musuh peribadi saya, lampu treler bot? Semak mereka. Sekarang.

2. Pemeriksaan keselamatan

Keselamatan adalah satu lagi bahagian penting dalam mana-mana persediaan bot musim bunga. Adakah jaket keselamatan dalam keadaan baik dan adakah ia masih sesuai untuk semua orang? Adakah anda mempunyai apa-apa tambahan, sekiranya anda melayan tetamu? Bergantung pada saiz bot anda, adakah pam bilge berfungsi? Bolehkah anda masih mencari alat pemadam api itu, dan jika ya, berapakah umurnya?

3. Pemeriksaan motor dan bateri

Semasa anda mengeringkan bot anda, anda perlu memastikan bahawa apabila anda tiba di tasik, anda mempunyai kuasa. Periksa bateri dan semua sambungan untuk karat. Jika anda mempunyai motor trolling elektrik, tanggalkan prop dan lihat di bawah. Saya mempunyai gumpalan tali pancing jalinan seseorang yang menghalang tujahan motor. Jika anda mempunyai motor gas, pastikan anda mengikut arahan pengilang mengenai cara menyahsejukkan enjin bot, hanya untuk memastikan. Periksa semua hos untuk keretakan dan sambungan longgar. Apabila anda sudah bersedia, dengan bahan api segar, sambungkan penyiram motor pada hos air dan hidupkan enjin sebelum mungkin menyebabkan kesesakan lalu lintas di tanjakan bot.

Persediaan bot musim bunga saya sentiasa termasuk menyemak bahawa pendaftaran bot adalah terkini. Setiap tahun, adalah penting untuk menyemak segala-galanya dalam senarai anda untuk penyediaan bot musim bunga. Satu komponen yang diabaikan boleh menggagalkan tamasya awal yang bagus. Yang mengingatkan saya, di manakah palam bot itu bersembunyi?

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *