14 perkara yang anda terlupa tentang permaidani keluar mengundi (sehingga baru-baru ini…)

 • Berurusan dengan permaidani bukanlah mimpi ngeri dalam cuaca ini. Tolong kembali, musim panas…

  1. Menarik permaidani yang basah kuyup dan entah bagaimana membalut diri anda di dalamnya seperti mumia yang sejuk, jengkel dan hidup dalam proses itu.

  2. Berharap seperti marah bahawa anda mempunyai a pengering permaidani yang dipanaskan – ketinggian kemewahan! Sebenarnya, terdapat beberapa tempat di mana anda boleh membentangkan permaidani enam kaki yang berat dan basah dan secara realistik mengharapkan ia kering.  3. Cuba menggantung permaidani basah semasa lumpur (sekurang-kurangnya anda berharap ia lumpur) dan air (sekurang-kurangnya anda berharap ia adalah air) menitis ke atas anda.

  4. Barangan itu dilekatkan di bawah tali ekor. Ya, itu kotoran. bagus.

  5. Mengapa benda yang diletupkan tidak kering? Dua hari kemudian, dan ia masih basah seperti semasa anda menanggalkannya, tetapi kini baunya lembap dan basi juga.

  6. Pada ketika ini, seseorang sentiasa menunjukkan bahawa, ‘Jika anda meninggalkannya di atas kuda, ia lebih cepat kering.’ Terima kasih untuk itu. Sangat membantu.

  7. Bau permaidani basah yang tersendiri. Kuda basah, acuan dan tahi. Urgh.

  8. Bimbang apabila ia bertiup angin ribut dan turun dengan hujan ais bahawa kuda anda terlalu sejuk, dan akan menjadi lebih sejuk jika permaidani entah bagaimana bertiup.

  9. Bimbang pada malam yang agak ringan bahawa kuda anda terlalu lasak.

  10. Adakah mereka pasti membuktikannya semula dengan betul apabila anda mengambilnya untuk dibersihkan sedia untuk musim sejuk? Anda tidak terlalu pasti…

  11. Cuba untuk mengikat gesper dan tali dengan jari-jari sejuk beku. Berapa lamakah masa yang diambil?

  12. Buka lilitan surcingles sebelum memakai permaidani. Rambut Rapunzel tiada apa-apa pada kusut ini.

  13. Wajah bangga kuda anda ketika dia berlari ke arah anda di padang dengan leher/surcingle/pengancing depan tercabut dan baki permaidani mengepak ditiup angin. “Saya telah bekerja sepanjang malam, Mum, tetapi akhirnya ia adalah Horse: One. Permaidani: Tiada!”

  14. Hanya ada satu perkara untuknya – anda perlu membeli permaidani lain…

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Dengan lumpur dan cuaca basah menjadi masalah berterusan semasa musim sejuk, Horse & Hound menawarkan beberapa petua berguna tentang

  Untuk membantu kuda atau kuda anda kekal hangat dan kering, berikut ialah panduan lengkap kami tentang cara kuda kalis air

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *