10 Tempat yang bagus untuk pergi Memancing di San Antonio, Texas

Jika anda sedang mencari memancing yang hebat di San Antonio, Texas, anda berada di tempat yang betul. Banyak taman awam menawarkan suasana yang indah dengan aktiviti luar dan memancing yang luar biasa. Kekal untuk menikmati denai kembara, taman permainan, padang olahraga, kawasan berkelah dan juga perkhemahan. Berikut ialah beberapa tempat terbaik untuk memancing dan rekreasi San Antonio.

Kolam & Tasik Stok Mesra Keluarga

Texas Parks and Wildlife mencipta “Program Tasik Memancing Komuniti” untuk menjadikan memancing lebih mudah diakses oleh semua pemancing. Sebagai sebahagian daripada program, tasik dipenuhi dengan ikan sepanjang tahun dan terletak dalam had bandar atau taman awam. Berikut ialah beberapa tasik komuniti yang popular untuk memancing di San Antonio.

1. Taman Kolam Miller

Tasik bandar yang terletak dalam taman seluas 42 ekar. Sesuai untuk memancing di bank sahaja, kolam kecil ini dipenuhi dengan ikan keli pada musim panas dan trout pada musim sejuk. Kemudahan termasuk gelanggang bola keranjang, denai berjalan kaki dan taman permainan.

2. Taman Brackenridge

Sungai San Antonio yang dipenuhi ikan trout mengalir melalui taman yang indah ini menjadikan hari yang menyeronokkan untuk berkelah, mendaki dan memancing di Texas.

3. Taman Tasik Woodlawn

Terletak berhampiran Universiti St. Mary, Tasik Woodlawn dipenuhi dengan ikan keli saluran dan boleh dipancing dari tebing atau jeti. Taman ini mempunyai gim, kolam renang dan taman permainan.

4. Taman Tasik Elmendorf

Taman yang telah diubah suai dengan indah ini membolehkan memancing dari tebing atau jeti, kawasan permainan air dan kawasan lapang untuk berjalan kaki dan berbasikal.

5. Kolam Earl Scott

Melarikan diri ke alam semula jadi di kolam terpencil ini untuk menangkap ikan keli, hinggap dan ikan siakap. Tiada kemudahan jadi datang bersedia. Kolam ini terletak di Leon Creek Greenway berhampiran Buddy Calk Trailhead.

6. Kolam Taman Singa Sebelah Selatan

Kolam ini menawarkan tebing berlorek dan dipenuhi dengan trout pada musim sejuk dan ikan keli pada musim panas. Taman permainan dan kemudahan lain disediakan di dalam taman.

7. Converse North Park City Lake

Terletak di antara pinggir bandar San Antonio, tasik ini dipenuhi setiap tahun dengan bluegill dan ikan keli.

8. Live Oak City Lake

Takungan besar di tengah-tengah taman yang dipenuhi aktiviti dengan jeti memancing orang kurang upaya. Takungan itu diisi setiap tahun dengan trout pada musim sejuk dan ikan keli dan ikan siakap pada musim panas.

9. Tasik Taman Espada

Taman indah ini dibuka dari matahari terbit hingga matahari terbenam dan sangat bagus untuk memancing dan berkelah di bank.

10. Taman Tepi Tasik

Terletak di sebelah timur San Antonio, tasik yang dipenuhi ikan trout dikelilingi oleh denai berjalan kaki sepanjang batu dan mempunyai banyak pokok teduh untuk berehat di bawahnya.

Tasik Utama – Baik Untuk Boat

Ini adalah dua tasik terbaik di San Antonio, Texas untuk menaiki bot bersama keluarga dan rakan anda dan menikmati hari keluar di atas air.

Tasik Braunig dan Tasik Calaveras

Memancing di San Antonio, Texas, tidak lengkap tanpa membuang tali di kedua-dua takungan loji janakuasa ini. Satu pas akses akan membawa anda masuk ke kedua-dua tasik. Bot dialu-alukan dan spesies yang paling popular ialah dram merah, bass largemouth, bass berjalur dan ikan keli saluran. Jika memancing dari pantai, pentas di salah satu titik darat di seberang loji janakuasa. Perkhemahan dan sewa bot disediakan.

Tasik Madinah

Tasik air jernih seluas 5,400 ekar yang terkenal dengan pelbagai spesies ikan keli dan ikan siakap. Kem persendirian di tepi tasik dan tanjakan bot disediakan.

Umpan popular untuk memancing di San Antonio, Texas, termasuk shad, udang karang, hati ayam, nightcrawler, udang dan umpan tiruan. Baca tentang peraturan memancing tempatan di tapak web Texas Parks and Wildlife dan ketahui cara mendapatkan lesen memancing anda di halaman Negeri kami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *