10 Tasik Memancing Terbaik di AS

Sejak Julai adalah Bulan Penghargaan Tasikkami menghormati 10 tasik nelayan terbaik di AS. Anda mungkin menemui senarai lain yang merangkumi tasik memancing bass terbaik, tetapi senarai ini tertumpu pada beberapa tasik memancing terbaik keseluruhan di AS untuk memancing keluarga dan pelbagai spesies air tawar.

1. Tasik Besar, Colorado

Disebabkan fakta bahawa ia adalah tasik semula jadi yang paling dalam di Colorado, Grand Lake terkenal sebagai salah satu tasik memancing terbaik di negeri ini untuk ikan trout. Anda boleh menangkap ikan trout tasik atau salmon kokanee, bersama-sama dengan trout pelangi, trout sungai, trout perang dan trout keriting.

2. Tasik Mille Lacs, Minnesota

Tasik pedalaman kedua terbesar di Minnesota meliputi 207 batu persegi. Walaupun ia dikenali sebagai salah satu tasik memancing terbaik di AS untuk walleye, Mille Lacs juga mempunyai tombak utara, muskie, hinggap kuning, bass smallmouth dan bass largemouth.

3. Tasik Istokpoga, Florida

Terletak di Highlands County, Lake Istokpoga menawarkan peluang memancing air tawar keluarga untuk crappie hitam dan menawarkan salah satu kadar tangkapan bass largemouth tertinggi di Florida. Lawati semasa musim sejuk atau awal musim bunga apabila memancing crappie dan memancing bass berada di puncak.

4. Takungan Sam Rayburn, Texas

Takungan Sam Rayburn mungkin paling dikenali sebagai perikanan kejohanan bass largemouth, tetapi anda juga boleh menangkap crappie dan ikan keli sepanjang tahun. Selain itu, kadar tangkapan bluegill dan sunfish yang tinggi menjadikan memancing di tasik di Sam Rayburn pengalaman yang menyeronokkan untuk pemancing muda.

5. Lake Fork, Texas

Walaupun bass largemouth ialah spesies air tawar yang paling dominan di Lake Fork, anda akan mendapati bahawa ia adalah salah satu tasik terbaik untuk memancing ikan keli, bluegill dan crappie juga.

6. Tasik Winnipesaukee, New Hampshire

Bilangan titik akses awam untuk memancing tasik dan pengembaraan berperahu digabungkan dengan pelbagai spesies menjadikan Tasik Winnipesaukee tempat dalam senarai 10 teratas ini. Pilih pilihan anda dengan menyasarkan bass, trout, sunfish, hinggap, salmon atau pickerel.

7. Clear Lake, California

Salah satu tasik paling popular di California untuk memancing dan perjalanan menaiki bot sekeluarga, Clear Lake terkenal dengan populasi ikan bass largemouth yang sihat, crappie, bluegill dan ikan keli saluran.

8. Tasik Hutan, Minnesota

Lake of the Woods terkenal dengan beberapa aktiviti memancing keluarga terbaik di Midwest. Selain walleye, tasik ini mempunyai bilangan sauger, pike, muskellunge, sturgeon, bass smallmouth, jumbo perch dan crappie yang tinggi.

9. Tasik Hijau Besar, Wisconsin

Tasik paling dalam di Wisconsin juga merupakan salah satu daripada 10 tasik memancing teratas di AS. Walaupun ia terkenal dengan ikan trout tasik, Big Green Lake mempunyai bass putih, bluegills, smallmouth bass dan walleye juga.

10. Tasik Hubbard, Michigan

Jika anda ingin membawa keluarga anda ke lawatan memancing pelbagai spesies, Tasik Hubbard ialah pilihan terbaik untuk dipertimbangkan. Tasik ini dipenuhi dengan ikan trout, muskie harimau, walleye, dan pike utara, tetapi pemancing tempatan sering menyebut tentang memancing ikan bass smallmouth dan largemouth bass yang hebat juga.

Pilihlah daripada senarai ini atau cari tasik berhampiran anda, kemudian raikan Bulan Penghargaan Tasik dengan menangkap beberapa ikan air tawar kegemaran anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *