10 Sebab Memancing Adalah Tarikh Hari Valentine yang Sempurna

Jika anda ingin mencari cara terbaik untuk menghabiskan Hari Valentine, mungkin sudah tiba masanya untuk mengambil kotak perkakas dan bukannya kotak coklat. Pasti, gula-gula dan bunga memang bagus, tetapi pengalaman luar yang dikongsi boleh menjadi kunci berbentuk hati kepada pasangan yang lebih bahagia.

Fikirkan keseronokan pengembaraan baharu, ikatan yang berlaku semasa membina kemahiran baharu, dan kemenangan perkongsian hasil tangkapan — semua contoh perkara positif yang berlaku apabila pasangan menghabiskan masa di atas air bersama-sama.

Semak beberapa lagi sebab memancing ialah tarikh Hari Valentine yang sempurna, dan dapatkan beberapa idea bonus tentang cara menambah percikan percintaan tambahan.

  1. Memancing ialah cara yang santai dan berpatutan untuk meluangkan masa bersama sebagai pasangan. Jika anda tinggal di negeri seperti Minnesota, sebagai contoh, anda boleh merancang tarikh memancing ais pasangan yang selesa di pondok yang dipanaskan (jangan lupa coklat panas). Jika anda tinggal dalam iklim yang lebih panas, rancang pemburuan memancing yang berpengalaman dengan membuat senarai spesies yang anda berdua mahu tangkap, membungkus makan tengah hari berkelah Hari Valentine, dan kemudian mencari tempat untuk memancing dan bot berhampiran anda.
  2. Pengembaraan di atas air mencipta ikatan dan kenangan yang berkekalan. Apabila anda berdua mengalami keseronokan mendaratkan ikan terbaik peribadi baharu, anda membuat kenangan Hari Valentine bersama yang akan kekal seumur hidup.
  3. Memancing boleh membantu menyalakan atau menghidupkan semula percikan romantis itu. Malah, hasil tinjauan yang dijalankan oleh Recreational Boating & Fishing Foundation mendapati bahawa separuh daripada lelaki dan wanita menganggap penting bahawa orang penting mereka menunjukkan minat dalam aktiviti luar.
  4. Anda boleh menghabiskan tarikh anda dengan pakaian luar yang selesa dan kasual dan bukannya pakaian berpakaian. Tiada tekanan atau tekanan tentang apa yang anda patut pakai. Selain itu, satu pertiga daripada orang dalam hubungan sebenarnya lebih suka tarikh luar bukan tradisional, seperti memancing atau mendaki.
  5. Anda mempunyai peluang untuk menikmati matahari terbenam yang indah di atas air. Tarikh berperahu atau memancing ialah masa yang sesuai untuk menyimpan telefon bimbit anda sebagai ganti menghabiskan masa tanpa gangguan bersama-sama secara semula jadi. Fokus pada mengambil semua pemandangan dan bunyi yang mengagumkan. Hadir untuk satu sama lain.
  6. Adalah lebih mudah untuk memulakan perbualan apabila anda mempunyai banyak topik memancing untuk dibincangkan dan soalan untuk ditanya. Tambahan pula, apabila ikan menggigit, ia menjadi menarik.
  7. Anda dapat mempelajari kemahiran memancing dan berperahu baharu bersama-sama, yang boleh membawa kepada tahap keyakinan diri dan persahabatan yang lebih tinggi. Melatih satu sama lain melalui proses memasang umpan anda atau mengikat Cleat Hitch.
  8. Apabila pasangan memancing dan bot bersama, ini bermakna lebih ramai orang melindungi, memulihara dan memulihkan sumber semula jadi kita melalui jualan lesen memancing dan pendaftaran bot.
  9. Anda berdua boleh pulang ke rumah selepas tarikh memancing anda dengan cerita ikan baharu, mungkin foto yang sesuai dengan bingkai atau, sekurang-kurangnya, kisah yang sedikit dibesar-besarkan tentang yang terlepas.
  10. Jika hasil tangkapan anda mengikut peraturan, tamatkan tarikh memancing anda dengan menyediakan makan malam filet ikan romantis dengan cahaya lilin (jangan lupa muzik untuk menyempurnakan suasana). Ketahui cara membuat isi ikan, dan kemudian cari resipi lazat yang boleh anda sediakan bersama.

Pastinya sebab-sebab ini telah anda yakini bahawa memancing adalah cara terbaik untuk menghabiskan Hari Valentine. Tiada cara yang lebih baik untuk mengatakan, “Saya tertarik dengan awak” daripada berkongsi masa di atas air.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *